Pripravte si k pozeraniu hokeja výborné bryndzové tyčinky.pexels
StoryEditor

Majstrovstvá v hokeji sú v plnom prúde, upečte si k napínavému sledovaniu bryndzové tyčinky

23.05.2022, 15:00
Recepty a tipy

Receptov na rýchle a chutné snacky nie je nikdy dosť. Či už vás prekvapí nečakaná návšteva, alebo máte chuť niečo chrumkať pri pozeraní televízie, upečte si tieto famózne bryndzové tyčinky. Ak aj hokej práve nebude prebiehať podľa vašich predstáv, aspoň budete mať niečo dobré pod zub.

Bryndzové halušky, pirohy, nátierky... Asi je málo ľudí, ktorí by bryndzu, a obzvlášť tú májovú, poctivú, ovčiu nemali radi. Pripravujeme ju na rôzne spôsoby. Halušky sú, samozrejme, obľúbená klasika, ale bryndzové tyčinky? My hovoríme áno a po vyskúšaní tohto receptu to určite poviete aj vy.

Na lístkové cesto zabudnite

V tomto prípade lístkové cesto nechajte pokojne v chladničke na inú príležitosť. Pretože máme pre vás niečo oveľa lepšie a na prípravu budete potrebovať len päť hlavných ingrediencií. 125 gramov rozdrobenej bryndze a rovnaké množstvo mäkkého masla dáme spolu do misky. Pridáme hrnček hladkej múky, môžete použiť aj špaldovú, alebo pol na pol z každej z nich, a pol lyžičky prášku do pečiva. Z tejto zmesi si vypracujeme hladké cesto.

Tyčinky aj iné tvary

Na pomúčenej doske vyvaľkáme pripravené cesto a krájame tenké pásiky. Kreativite sa tu však medze nekladú a smelo môžete vykrajovať aj rôzne iné tvary pomocou formičiek. Takto pripravené tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme podľa chuti rascou, sezamovými semienkami alebo hrubozrnnou soľou. Mimochodom, ak si pripravujete tyčinky ku hokejovému zápasu, posypte ich sezamom. Ten obsahuje minerálne látky, ktoré pôsobia upokojujúco, čo sa vám pri sledovaní majstrovstiev bude rozhodne hodiť.

Tyčinky poukladajte vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 190 stupňov zhruba 15 minút, až kým nebude snack zlatistý. Tyčinky sú skvelé samostatne, ale aj ako chrumkavé, krehké pečivo k nátierkam, dipom, syrom či iným obloženým misám.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 21:22