Sapiosexuálom môžete byť aj vy. Zistiť to môžete podľa toho, čo vás priťahuje na opačnom pohlaví.dreamstime
StoryEditor

Čo vás na opačnom pohlaví priťahuje najviac? Ak sa nájdete v týchto bodoch, patríte k sapiosexuálom

19.06.2022, 15:00
Vzťahy

Každý z nás má ohľadom výberu partnera iné preferencie. Niekto hľadá vypracovanú postavu, zmysel pre humor, iný naopak plné bankové konto. Existujú však aj ľudia, ktorí majú o niečo iné požiadavky. Pre sapiosexuálov je na opačnom pohlaví najpríťažlivejšie TOTO. Patríte k nim aj vy?

Sapiosexuál je označenie pre človeka, ktorého viac ako čokoľvek iné priťahuje na partnerovi inteligencia. Ani majetok či výzor, ale to, čo má v hlave. Možno si poviete, že takého partnera hľadá každý, no nie je to tak. Tento pojem vznikol len nedávno a radí sa do zvláštnej skupiny typov ľudí. Patríte k sapiosexuálom aj vy? Ak sa nájdete v týchto bodoch, tak určite.

Bar preplnený ľuďmi alebo múzeum?

Kde trávite čas najradšej? Pre sapiosexuála je veľmi dôležité, na akom mieste sa nachádza a takisto aj s kým. Keď hľadá svojho potenciálneho partnera, omnoho radšej si vyberie prechádzku po múzeu alebo kaviareň s možnosťou čítania kníh ako prehýrenú noc v preplnenom bare. Kam by ste išli radšej vy?

Žiadna nuda, ale inteligentný humor

Síce býva prvé rande nudnou alebo skôr trápnou záležitosťou a občas pripomína pracovný pohovor, pre sapiosexuála je prvá konverzácia  veľmi dôležitá. Nepotrpí si na flirte a laškovaní, ale kvalitnej komunikácii so štipkou inteligentného humoru. Jeho partner by mal jednoducho konverzovať kreatívne. Ak milujete sarkazmus, pravdepodobne ste sapiosexuál.

Ticho nemusí byť vždy nepríjemné

Vo vzťahu je komunikácia veľmi dôležitá. Existujú však aj takí partneri, ktorí si vedia užiť aj spoločné ticho a nemajú potrebu za každú cenu vyplniť každú minútu slovom. Veď predsa, každý občas potrebuje zrelaxovať a byť so svojimi myšlienkami sám. Ak si viete predstaviť, že s partnerom sedíte vedľa seba na gauči a v ticho čítate svoju obľúbenú knihu, je dosť možné, že patríte k sapiosexuálom.

Kreativita je dôležitá aj pri výbere miesta

Túžite sa zabávať každý víkend a lietať z festivalu na festival? Milovníkov inteligencie, a teda sapiosexuálov, síce môžete stretnúť v nočnom klube, no verte či nie, určite by sa omnoho radšej nachádzali na úplne inom mieste. Ak majú nejakých priateľov, síce ich zaujíma, čo majú radi, no nesnažia sa robiť všetko, čo aj oni. Hodnotili ste niekedy prvé rande aj podľa toho, kam vás dotyčný zobral? Ak ste čakali niečo kreatívnejšie, pravdepodobne ste sapiosexuál.   

Aspoň trochu podobný vkus musí byť

Pre sapiosexuála je individualita veľmi dôležitá. Ak chcete s takýmto človekom začať randiť, uistite sa, že máte podobný vkus. Či už sa to týka výletov, záujmov, koníčkov alebo úchyliek. Samozrejme, ak sa sapiosexuálovi niekto naozaj zapáči, odlišný hudobný vkus dokáže pretrpieť, no sa môže stať len v ojedinelých prípadoch. Ak ste sa prestali o niekoho zaujímať len kvôli tomu, že nečíta knihy alebo nepozerá podobný žáner filmov, patríte k sapiosexuálom.

Žiadne hrubky ani smajlíky

Možno to bude znieť zvláštne alebo vtipne, no pre niektorých ľudí je správna gramatika u partnera veľmi podstatná, vrátane sapiosexuálov. Síce preferujú skôr osobnú komunikáciu, no konverzáciam cez sms alebo chat sa v dnešnej dobe bohužiaľ nevyhnú. Sapiosexuála vie znechutiť, ak musí niečie správy doslova lúštiť. Okrem hrubiek však neobľubuje ani to, ak niekto používa veľké množstvo emotikonov. Ak vám prekážajú gramatické chyby, pravdepodobne ste sapiosexuál.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 16:21