Čo symbolizuje bozk na čelo, líce či krk?unsplash
StoryEditor

Na čelo, ruku, krk či líce: Viete, čo znamenajú bozky na jednotlivé časti tela?

29.08.2023, 15:00
Vzťahy

Nie každý bozk má rovnaký význam. Niektoré totiž preukazujú city, iné vďaku či spokojnosť. Chcete vedieť, čo znamená, keď vás niekto z blízkych či samotný partner pobozká na líce, ruku, krk alebo čelo? Pozrite sa, aká je symbolika rôznych typov bozkov.

Bozky sú v živote každej z vás veľmi dôležité. Okrem toho, že vo vás prebúdzajú vášeň a preukazujú náklonnosť, dokážete vďaka nim schudnúť, zbaviť sa bolesti, bojovať proti rôznym ochoreniam srdca či alergiám a eliminovať stres. Viete však, čo znamená, keď vás partner, vaše deti alebo rodičia pobozkajú na čelo, ruku, krk alebo líce? Ak nie, čítajte ďalej a dozviete sa, aká je symbolika rôznych typov bozkov.

Na vrch hlavy

Keď vás partner alebo rodič pobozká na vrch hlavy, chce vám naznačiť, že sa pri ňom môžete cítiť v bezpečí. Zároveň spolu s objatím vo vás takýto bozk môže vyvolať väčšiu dôveru či pohodlie.

Na čelo

Na čelo väčšinou bozkávate svoje deti alebo aj partnera. Vďaka takémuto bozku prejavujete silnú lásku a starostlivosť. Ak vás často partner bozkáva na čelo, znamená to, že ho sexuálne priťahujete.

Na ruku

Síce sa dnes už málokedy bozkáva na ruku, môže sa stať, že sa nejaký muž dotkne perami práve tejto časti na vašom tele. Bozk na ruku zobrazuje rešpekt a úctu voči vám. Nemusí však signalizovať náklonnosť alebo láskyplné gesto.

Na krk

Na zátylok alebo krk nedostanete bozk len tak od hocikoho. Najčastejšie vám ho môže dať partner, ktorý ním vzbudzuje vášeň. Keďže táto časť patrí k silným erotogénnym zónam, je viac než možné, že po ňom dostanete chuť na erotické hrádky.

Na líce

K najčastejším typom bozkov nepochybne patrí ten na líce. Ten symbolizuje pozdrav, ale môže byť aj dobrým nástrojom na prejav náklonnosti.

Na rameno

Pobozkal vás už niekedy partner na rameno, no vy ste nevedeli, čo to znamená? Možno sa budete čudovať, no takýto typ bozku je pozvánkou na niečo viac. Takže, ak to spraví partner niekedy budúcnosti znovu, nestráňte sa hlbšej intimite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. apríl 2024 19:23