Na toto si pri splne dajte pozor.dreamstime
StoryEditor

Spln má vplyv na vaše psychické a fyzické zdravie: Tomuto by ste sa mali vyhnúť

12.08.2022, 06:00
Zdravie

Jednotlivé fázy Mesiaca majú vplyv nielen na prírodu či počasie, ale aj na fyzické a psychické zdravie. Práve z tohto dôvodu by ste mali vedieť, čo v dobe splnu robiť a čomu sa, naopak, vyvarovať, aby ste si zbytočne neuškodili.

Mesiac v splne fascinoval ľudstvo už od pradávna. Naši predkovia mu dokonca priraďovali magické schopnosti. Nejde však o žiadne šarlatánstvo či ezoterické reči, je vedecky dokázané, že spln nevplýva len na prírodu či počasie, ale aj na ľudí. Ak ste sa cítili v týchto dňoch nervóznejšie, citlivejšie alebo podráždenejšie, na vine môže byť práve tento prírodný úkaz. Fáza splnu totiž dokáže vplývať na vašu náladu, správanie aj pocity, či už v pozitívnom alebo negatívnom slova zmysle. Práve z tohto dôvodu by ste mali vedieť, čo v dobe splnu robiť a čomu sa, naopak, vyhnúť, inak by ste si mohli zbytočne uškodiť.

Žiadne veľké rozhodnutia ani otváranie starých sporoch

Pri splne sa väčšinou cítite nabití energiou a práve z toho dôvodu ste omnoho viac v pokušení vyskúšať niečo nové. Odolajte preto nutkaniu robiť veľké rozhodnutia a radšej doprajte vašim myšlienkam čas, aby ste si zbytočne neublížili. Takisto by ste si v tejto fáze Mesiaca mali dať pozor na prehnané reakcie. Vaše emócie sú totiž intenzívnejšie než inokedy, a preto zostaňte pokojní. Rozhodne by ste si nemali plánovať ani žiadne operácie či zákroky, pretože v deň splnu je ľudské telo citlivejšie a vzrastá aj riziko zdravotných komplikácii. Väčšina ľudí má počas splnu problém so spánkom, niektorí trpia nespavosťou, iní majú naopak nočné mory. Skúste preto neponocovať a choďte spať skôr. Dajte si pozor aj na úzkosť či depresiu, neotvárajte staré spory, ktoré môžete vyriešiť aj inokedy a nepodpisujte žiadne zmluvy, inak si zarobíte vážny problém.

Doprajte si oddych či horúci kúpeľ

Čo tak využiť mágiu Mesiaca a ponoriť sa do svojich emócii a intuície? Spln na vás nemusí mať len negatívny vplyv, ale aj liečivé účinky, a to predovšetkým na vašu myseľ a telo. Skúste sa preto zamerať na očistu zvnútra aj zvonka. Môžete si napríklad dopriať jednodňový pôst alebo si naordinovať odľahčenú stravu. Takisto by ste si počas splnu mali dopriať oddych, a preto sa vydajte niekam do prírody a vnímajte každú časť vášho tela. V tom vám môže pomôcť aj meditácia či hlboké dýchanie. Uvidíte, že sa okamžite uvoľníte, vaše nepríjemné pocity zoslabnú a odstránite myšlienky, ktoré v hlave mať nechcete.

image

Pri splne Mesiaca môžete meditovať, relaxovať alebo si dopriať horúci kúpeľ.

dreamstime

Pri splne si môžete negatívnu energiu vyčistiť aj vo vašej domácnosti. Otvorte okná, aby ste vpustili vzduch, zahoďte veci, ktoré vám neprinášajú radosť a polejte uvädnuté rastliny. Spln je však aj o tom, aby ste veciam nechali voľný priebeh, a preto sa v tento deň odviažte a urobte niečo bláznivé, no uvoľňujúce. Môžete si zatancovať alebo zaspievať bez toho, aby vás niekto súdil. Aby ste sa očistili od všetkých problémov či konfliktov, ktoré ste museli počas tohto obdobia zažiť, môžete si dopriať horúci kúpeľ. Jednoducho si predstavte, že to, čo už pre vás nie je užitočné, vypustíte priamo do odtoku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 18:50