Osvojte si tieto návyky a konečne sa zbavte nadbytočných kíl.pexels
StoryEditor

Už sa nemusíte sa vyhovárať na nedostatok času či genetiku. Stačí, ak si osvojíte 5 návykov štíhlych ľudí

18.08.2022, 09:00
Zdravie

Držali ste už niekoľko diét, cvičili ste alebo sa zdravo stravovali, no nič z toho vás nezbavilo trápenia z nadbytočných kíl? Verte či nie, ale je dosť možné, že za vašu snahu bez výsledkov môžu nesprávne návyky. Týchto 5 vecí robia štíhli ľudia a osvojiť si ich môžete aj vy.

Pri chudnutí a boji s nadbytočnými kilami nejde len o zmenu v stravovaní či cvičení. Niekedy stačia jednoduché maličkosti na to, aby ste sa cez leto v plavkách cítili spokojne samy so sebou. Už sa nemusíte vyhovárať na nedostatok času či zlú genetiku, pripravili sme si pre vás 5 návykov, ktorých sa držia štíhli ľudia. Ich výhodou je, že sa nenadriete, no aj tak vďaka nim môžete dosiahnuť postavu snov.   

Žiadne vyspávanie ani káva po prebudení

Ak sa chcete zbaviť nadbytočných kíl, po zobudení si namiesto rannej kávy doprajte prechádzku. Nebojte sa, nemusíte sa vzdávať vášho obľúbeného nápoja, no stačí desať minút  pohybu a uvidíte, že sa budete cítiť lepšie. Nielenže budete plné energie, pozitívnejšie a spokojnejšie samy so sebou, ale predovšetkým môžete schudnúť 85 až 135 kalórii za 1,5 kilometra. Dôležité totiž je, aby ste po prebudení zbytočne nevyspávali a nevysedávali pred televízorom so šálkou v ruke. Ranný pohyb dokáže dokonca lepšie naštartovať metabolizmus ako popoludňajší či večerný. Ak si tento návyk osvojíte, po nejakej dobe môžete tempo chôdze zvýšiť a prechádzku predĺžiť o niekoľko minút.

Nepodceňujte pitný režim

Hlad je prezlečený smäd. Možno ste si to doteraz neuvedomovali, no má to niečo do seba. Ak pociťuje hlad niekoľkokrát do dňa a nepomôže vám ho vyriešiť ani presladená káva či schovaná zásoba maškŕt, je dosť možné, že skutočnou príčinou je dehydratácia. Štíhli ľudia sa snažia dodržiavať pitný režim neustále a pohár čistej vody si vedia dopriať naozaj často. Ak začnete piť viac ako 1 liter vody denne, chudnúť sa vám bude oveľa jednoduchšie. Zabudnúť by ste však mali na vodu s citrónom, ktorá síce pomáha metabolizmu, ale spôsobuje väčší hlad, a tým podporuje rast kriviek.

image

Pri chudnutí by ste nemali zabúdať na pohyb a pitný režim.

pexels

Na obed zdravé tuky

Pri stravovaní je dôležité, aby ste sa vyhýbali fast foodom a reštauráciám. Najlepšie bude, ak si jedlo pripravíte samy doma. Vďaka tomu budete mať lepšiu kontrolu nad zložením jedálnička. Pri chudnutí by ste sa však nemali riadiť tým, že vám tuk ublíži. Je to práve naopak, zdravé tuky konzumovať treba. Na obed by ste ich mali prijímať vo forme rýb, orechov, avokáda či olivového oleja. Nielenže pomôžu telu absorbovať dôležité živiny, ale znížia vám cholesterol a ochránia srdce.

Pohľad do taniera a nie do telefónu

Zamyslite sa, koľko toho zjete, ak si pri obede prezeráte sociálne siete alebo sledujete televízor. Pravdepodobne neviete, pretože si to ani neuvedomujete. Je dôležité, aby ste sa pri jedení sústredili len na to, čo máte v tanieri a nie v telefóne či na inej obrazovke. Inak zjete aj to, čo nechcete a zbytočne tak priberiete. Začať môžete postupne. Najprv skúste telefón odložiť pri obede a po nejakom čase ho už nebudete potrebovať pri žiadnom jedle.

Korenie navyše

Ak chcete vaše chudnutie posunúť na vyšší level, skúste si do každého jedla pridať štipku čili papričiek. Korenené jedlá totiž obsahujú zlúčeninu kapsaicín, ktorý zvyšuje metabolizmus a schopnosť tela spaľovať tuky. S ničím to však netreba preháňať, a preto si čili doprajte napríklad len v po dobu dvoch týždňov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 09:57