Pravidelnou konzumáciou ovsených vločiek podporíte zdravie celého organizmu.dreamstime
StoryEditor

Ovsené vločky by ste mali mať denne na tanieri. Presvedčia vás ich skvelé účinky

16.03.2024, 14:00
Zdravie

Ovsené vločky patria medzi potraviny, ktoré by vám doma nemali chýbať. Ak ich budete mať denne na tanieri, bude to mať pre vaše telo blahodarne účinky. Vločky v sebe ukrývajú množstvo komplexných sacharidov, vlákniny, ale aj minerálov a vitamínov, ktoré potrebujete na optimálne fungovanie vášho tela

Pravidelná dávka ovsených vločiek si poradí aj so zvýšeným cholesterolom či nadbytočnými kilami.

Cholesterol

Ovsené vločky obsahujú betaglukán, ktorý pomáha znižovať cholesterol. Vysoký cholesterol má negatívny vplyv na vaše cievy a srdce, práve preto by ste mali dbať na to, aby ste nepresiahli hranicu, ktorá by mohla pre vaše zdravie predstavovať riziko.  

Chudnutie

Ovsené vločky sú pomerne kalorické. Aj napriek tomu sa však vyskytujú v jedálničkoch ľudí, ktorí sa snažia zhodiť nejaké to kilo navyše. Obsahujú množstvo vlákniny a energie. Vďaka tomu vás už malé množstvo vločiek dostatočne zasýti. Energia z nich sa uvoľňuje postupne, takže vás nečakane neprepadne vlčí hlad a navyše je to aj skvelá potrava pre celkovú mozgovú činnosť. Ak si ich doprajete na raňajky v podobe kaše, nezabudnite ich doplniť o bielkovinu vo forme kvalitného jogurtu, alebo proteínu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 07:49