unsplash.com
StoryEditor

Doprajte si pred Silvestrom takúto zdravú očistu, vaše telo sa vám poďakuje

29.12.2020, 12:30
Životný štýl
Vianoce vás nalákali na všetky dobroty, slané aj sladké. Už teraz cítite prvú vlnu výčitiek, a to sú pred vami ešte koncoročné oslavy.

Stoly sa počas Vianoc prehýbajú dobrotami všetkých druhov. Odolať im, chce poriadnu dávku sebazaprenia. Väčšina z nás sa neovládne a podľahne pokušeniu. Neprejde ani týždeň a hodovanie tu máme zas. Naordinujte si pred Silvestrom striedmosť a doprajte telu zaslúženú očistu pred ďalšou vlnou osláv. Vyskúšajte to s týmito surovinami.

Citrón

Citrón je detoxikačný zázrak. Zrýchľuje metabolizmus a zbavuje telo škodlivín. Dajte si každé ráno vlažnú vodu s citrónom a vaše telo sa vám určite poďakuje.

Jablčný ocot

Nechutí tak skvelo ako citrón ale pohár s lyžičkou jablčného octu vie urobiť zázraky. Obmedzuje chuť do jedla a naštartuje látkovú výmenu, a to je to, čo práve teraz potrebujeme. Dajte si tento elixír pred každým jedlom.

Zelený čaj

O detoxikačných účinkoch zeleného čaju ste už určite počuli veľa. Obsahuje antioxidanty, ktoré nám pomáhajú bojovať. Jeho pitie údajne znižuje aj cholesterol. Čaj pite v priebehu dňa, avšak poslednú šálku si dajte okolo 16:00 hodiny. Má totiž povzbudzujúce účinky, preto ho nepite pred spaním.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:42