StoryEditor

Nezvyčajné spôsoby, ako využiť vodku v kozmetike

03.10.2015, 05:00
Životný štýl
Vodka, obľúbená nielen v Rusku, je omnoho užitočnejšia, ako si myslíte. Mala by sa stať súčasťou vašej skrášľovacej rutiny.

Vlasom dodá lesk


Po pár pohárikoch vodky sa nám zdajú ľudia hneď o niečo krajší, no naozaj vie skrášľovať. Rozžiari vlasy, ktoré sú plné lesku. Stačí pridať do 3 dl šampónu jeden malý pohárik alkoholu a s týmto elixírom si umyť vlasy. Niektorí, ktorí tento trik už vyskúšali, tvrdia, že je to dokonca lepšia kombinácia než šampón s kondicionérom. Nielenže sú vlasy lesklejšie, ale dokonca pevnejšie a silnejšie. K používaniu vodky sa priznala modelka Eva Herzigová, ktorá si týmto nápojom pravidelne oplachuje vlasy. Údajne vďaka nej pôsobia vlasy odľahčene a prirodzene.

Zmes medu, šťavy z cibule a vodky, po nanesení na pokožku hlavy a jej ponechaním cez noc, znižuje dokonca vypadávanie vlasov a taktiež podporuje ich rast, ako píše bebeautiful.in.

Bojuje proti akné


Vodka by pokojne mohla byť konkurenciou niektorým čistiacim prípravkom na pleť. Účinne bojuje proti akné a dokonale prečistí pleť a stiahne póry. Je najlepším prostriedkom, ktorý póry nielen hĺbkovo prečistí, ale ich aj pekne uzavrie. Zmiešajte rovnaký pomer vody s vodkou a navlhčite si vatový tampón. Krúživými pohybmi si vyčistite pleť. Výsledok vás príjemne prekvapí. Ak sa potrebujete zbaviť nepekných čiernych bodiek na tvári, pomôže vám vodka spolu so zeleným čajom, čím vznikne účinná pleťová voda.

Zmierni vzhľad vrások


Bohužiaľ, vrásky neodstránite žiadnym kozmetickým prípravkom zo dňa na deň, ale môžete aspoň minimalizovať ich vzhľad. Nemusíte míňať peniaze na drahé produkty, ktoré sľubujú účinky na počkanie. Vodka vám v tomto spoľahlivo pomôže. Zmiešajte lyžicu vodky, medu a feniklu. Pastu si následne naneste na celú tvár, vyhnite sa však očnému okoliu. Nechajte ju pôsobiť a po 20 minútach zmyte teplou vodou.

Odstráni afty v ústach


S drobnými pľuzgierikmi v ústach už mala nejedna žena nepríjemné skúsenosti. Vedia poriadne potrápiť, často sú bolestivé a väčšie afty spôsobujú problémy s jedením, pitím či rozprávaním. Je tu však silný bojovník, ktorý má silné dezinfekčné účinky. Kúsok vaty alebo ušné paličky namočené do alkoholu priložte na chvíľu na aftu. Pocítite silné pálenie, no vydržte. Uľaví sa vám aj po jednom štamprlíku alkoholu - slivovice alebo vodky, no neprehĺtajte, ale podržte v ústach a vypľujte.

Zbaví vás zápachu z úst


Trápi vás nepríjemný zápach z úst? Prehýrili ste celú noc a chcete odstrániť pachuť v ústach alebo vás čaká rande či dôležité stretnutie? Vodka funguje rovnako ako ústne vody. Dôležité je len to, aby ste ju neprehltli.  Recept je veľmi jednoduchý. Zmiešajte vodu, jedlú sódu, trochu vodky a ústa si vypláchnite týmto nálevom.

Osvieži nohy a zbaví ich zápachu


Ak vám zapáchajúce nohy nedovolia vyzuť si topánky v spoločnosti, skvelým pomocníkom je obyčajná čistá vodka. Potrite si nohy špongiou nasiaknutou vodkou a je po nepríjemnom zápachu. Vodka pôsobí antisepticky a tiež vysušuje. Spoľahlivo zničí zápach, ktorý spôsobujú plesne a baktérie a odstráni vlhkosť, kvôli ktorej sa rozmnožujú nepríjemné baktérie.

Holiaci strojček udrží v čistote


Vodka pôsobí ako dezinfekčný prostriedok. Všetko, čo musíte urobiť, je ponoriť holiaci strojček do šálky s alkoholom, aby sa zabránilo korózii a zabili sa baktérie. Vaša pokožka bude šťastná.

Ďalšie využitie v domácnosti


Vodka pomáha tam, kde by ste to vôbec nečakali. O tom, že je to zázračný pomocník, ktorý môžete využiť v rôznych situáciách, potvrdzujú aj nasledujúce účinky:

  • Osvieži bielizeň
  • Rozžiari batérie aj obklady
  • Predĺži život kvetinám
  • Zatočí s plesňou v kúpeľni
  • Uľaví od bolesti zubov
  • Nahradí repelent a upokojí pálenie a svrbenie vyrážok, ktoré spôsobil hmyz
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 13:51