pixabay.com
StoryEditor

Štylistka radí, ako si vyrobiť trendy krátky top s aplikáciou

02.08.2016, 14:45
Životný štýl
Topy v skrátenej dĺžke sú obrovský hit a móda posledných rokov ukázala, že si ich môže dovoliť úplne každý. Stačí len správne kombinovať. Ak ste aj vy po jednom zatúžila, ale nie a nie si v obchodoch vybrať, skúste si doma vyrobiť originál podľa návodu štylistky Karolíny Pohl.

Keď sme pred tromi rokmi písali o návrate "crop tops" čiže tričiek, blúzok a tielok v skrátenej dĺžke, netušili sme, ako sa trend ujme. Nielen že je stále v móde, návrhári dokonca v každej sezóne vymýšľajú nové varianty a prekvapivé inovácie. Tento rok frčí hlavne romantika - svetlé odtiene, výšivky, spadnuté ramená, volániky i čipkované aplikácie, ako píše idnes.cz.

Vyrobte si podobný kúsok zo starého tielka a kombinujte ho so všetkým, čo vás napadne. Nosia sa k džínsom s vysokým aj nízkym pásom, k púzdrovými a širokým sukniam, ku kraťasom z denimu aj k teplákom. Ak váhate, inšpirujte sa u celebrít: s krátkymi topmi to skvele vie napríklad speváčka Taylor Swiftová, herečka Diane Kruger alebo modelky Gigi Hadidová a Kendall Jennerová.

Budete potrebovať

staré tielko

prúžok čipky

ochotnú figurantku

špendlíky

nožnice

šijací stroj, prípadne ihlu a niť

Postup

1. Tielko odstrihnite do dĺžky, ktorá vám vyhovuje; môžete si tiež rovno zaobstarať jednoduchý top v skrátenej dĺžke.

2. Oblečte tielko na krajčírsku pannu alebo využite figurantku. "Čipka sa vám tak bude lepšie špendliť. Sama o sebe nie je pružná, takže je potrebné ju pripevniť k napnutej látke," vysvetľuje štylistka.

3. Čipku postupne prišpendlite k dolnému okraju. Začnite od bočného švu a postrážte si, aby čipka bola rovno. Až dôjdete na začiatok, odstrihnite ju.

4. Našpendlenú čipku k tielku prišite na šijacom stroji, prípadne ručne.

Viac návodov nájdete na stránke relácii Fashion triky na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 13:55