Pinterest
StoryEditor

Dlhá noc? Unavenej pleti po večierku pomôžu olej, voda aj uhorka

31.12.2016, 11:00
Životný štýl
Autor:
iDnes
Koniec roka je čas bujarých večierkov, ktoré nezriedka trvajú do rána. Nielen náš metabolizmus, ale aj pleť nadmerným užívaním alkoholu či cigariet poriadne trpí. Viac ako inokedy by sme jej preto mali venovať poriadnu pozornosť a pekne ju hýčkať. Stačí pár krokov a aj po prebdenej noci zostane v kondícii.

Vonkajšie vplyvy pokožku zaťažujú, a ak ju aj nenecháme cez noc odpočinúť, vráti nám to aj s úrokmi. Tie budú v podobe čiernych bodiek, začervenania, nepríjemných pupienkov, alebo dokonca všetkého dohromady. A to predsa nechce žiadna žena, píše idnes.cz.

Preč s make-upom
Základné pravidlo, ktoré veľmi dobre poznáme vsětky je : odlíčiť sa za každých okolností. Aj keby vás doviedol pred dvere taxikár či dotiahol kamarát, premôžte sa a doplazte sa do kúpeľne. Ak zvládnete pár pohybov s odličovacími tampónmi, vašej pleti preukážete veľkú službu.

"Aj keď sa vrátite z večierku v ranných hodinách, nezabudnite sa vždy a dôkladne odlíčiť. Ak sa neodlíčíte, pleť veľa trpí, je dehydrovaná, unavená a vystúpia vrásky, "varuje kozmetička Simona Klučiarovská.

Univerzálny recept, ako sa odlíčiť, vlastne neexistuje. Niekto preferuje trojfázové čistenie, kedy používa mlieko, tonikum a krém. Iným ženám vyhovuje micelárna voda, iným zasa čistiace gély. Dôležitá je však následná starostlivosť. Micelárne vody aj gély by mali byť doplnené krémom či sérom. Vyskúšať môžete aj prírodné oleje.

Bio oleje a masky
"Nedám dopustiť na prírodné oleje, ktoré sú v bio kvalite a pleť krásne vyživia. Môžu byť mandľové, arganové, makadamiové alebo kokosové. Pred spaním sa hodia obzvlášť suché oleje, ktoré sa rýchlo vstrebávajú, takže neumastia vankúš. Naopak by som sa vyhla olivovému oleju, ktorý je veľmi mastný a pomaly sa vsakuje, "odporúča vizážistka Marie Bendová.

Až sa vyspíte, pustite sa do druhého kola. Ráno pleť znovu vyčistite pleťovou vodou a ošetrite krémom či sérom. "Na obnovu pleti, aby znovu vyzerala sviežo a rozžiarene, odporúčam aplikovať masky s okamžitým efektom, séra alebo iné produkty na to určené," hovorí Simona Klučiarovská.

Babské rady nad zlato
Na opuchnutú tvár môžete okrem klasických sér využiť aj mnoho babských rád. "Ak máte opuchnutú tvár alebo oči, nakrájajte si plátky čerstvej uhorky a priložte na viečka a tvár. Pomôžu aj vychladené kovové lyžičky alebo použité vrecúška od čaju, "hovorí Marie Bendová.

Okrem hydratácie tváre doprajte zavodnenie aj celému organizmu. Prospeje mu najmä veľa vody bohatej na ióny, bylinkové alebo detoxikačné čaje. "Na pleti sa prejaví nedostatok spánku, prílišné pitie alkoholu a cigarety. Preto by sme mali doplniť pitný režim a dostatočne sa vyspať, radí Simona Klučiarovská. A dodáva, že je vhodný relaxačný kúpeľ s pridaním vonných olejov. "Ak využijete profesionálnu starostlivosť v salóne, odporúčam relaxačné ošetrenie pleti spoločne s masážou alebo detoxikačný zábal tela," uzatvára kozmetička.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 21:42