Zaobstarajte si zvonkohru a dobre zvážte, kam ju umiestniť.Pixabay
StoryEditor

Vy ju ešte nemáte? Zvonkohra dokáže ochladiť horúce dni, pritiahnuť peniaze aj kariérny posun

24.05.2022, 06:00
Životný štýl

Zvonkohrám najväčší obdiv venujú Číňania. Veria, že harmonizujú, očisťujú i ochraňujú priestory. Počas jarných a letných mesiacov, keď je teplo a dusno, im cinkavý zvuk magických visiacich predmetov navodzuje pocit vánku. A teda pôsobia ochladzujúco.

Kúzelné zvonkohry používali starí Číňania už pred 3500 rokmi. Slúžili na získavanie blahobytu a šťastia. Zväčša sa nachádzali na dvoroch kráľov a šľachticov. Bežní ľudia k nim prístup nemali. Zvonivý hudobný nástroj sa pôvodne skladal z 3 gongov, časom ich počet pribúdal. Vynálezcovia zvonkohier tvrdili, že čaro-zvuky priťahujú dobrých duchov, ktorí človeku splnia všetko, po čom túži.

Kam ju umiestniť

Zvonkohru umiestňujeme najčastejšie nad okno. Keď sa do nej oprie čerstvý vzduch, vydáva cinkavé tóny. Tie čistia príbytok od negatívnych energií a, naopak, vháňajú doň vibrácie prajné a pozitívne. V spálni navodzuje dobrý a kvalitný spánok, v pracovni sa postará o kariérny rozmach a prítok peňazí.

Aký materiál?

Zvonkohry bývajú vyrobené z rôznych materiálov – kovu, dreva, skla, keramiky, mušlí či vzácnych minerálnych kameňov. Zvuk by mal znieť čisto a príjemne. Pokazené zvonkohry z príbytkov odstráňte, pretože namiesto dobrých duchov môžu priťahovať neprajné a zlovestné entity.

Mimoriadne silné vibrácie vydávajú zvonkohry vyrobené z achátových plátkov. Sú to takzvané achátky. Achát, ktorý môže oplývať pestrým vejárom farieb, je minerálom uzemňovania. Človeku pomáha so zakoreňovaním – teda spájaním s vibráciami matky zeme. Dodáva odvaha, vervu, chuť pustiť sa po nových a nepoznaných cestičkách, entuziazmus, nadšenie a optimistického ducha.

Achát je tiež kameňom nových vetrov – rozpohybúva všetko, čo stojí alebo stagnuje. Uzatvára staré kapitoly životnej knihy a otvára nové úrovne. Eliminuje materiálne blokády, brániace v priťahovaní vše-hojnosti. „Láme“ strachy a obavy rôzneho druhu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 22:33