Toto sú najkrajšie dovolenkové destinácie na rok 2022.dreamstime
StoryEditor

Azúrové more alebo nezabudnuteľné zážitky? Toto sú top dovolenkové destinácie 2022

11.06.2022, 15:00
Životný štýl

Neviete, kam pôjdete tento rok na dovolenku? Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na destinácie, ktoré by ste mohli navštíviť. Či už túžite po oddychu pri azúrovom mori s krásnou plážou, alebo nezabudnuteľných zážitkoch, na ktoré budete ešte dlho spomínať. Je len na vás, čo si vyberiete.

Chodíte každý rok do tej istej destinácie a túžite po zmene alebo vám už došli všetky nápady? Nevadí, pomôžeme vám s výberom toho najlepšieho miesta na dovolenku. Chcete zažiť relax a oddychu na piesočnatej pláži, alebo ste dobrodružný typ, ktorý musí všetko vidieť? Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na tohtoročnú letnú dovolenku.

Madeira, Portugalsko

Ostrov Madeira, nazývaný aj ostrov kvetov či zelená perla Atlantiku, je veľmi obľúbenou dovolenkovou destináciou. Ak nemáte radi veľké horúčavy, je pre vás ako stvorený. Okrem ideálneho počasia na vás čakajú prekrásne scenérie, krištáľové more, vodopády či prírodné jazerá s teplou vodou. Nezabudnite navštíviť ani chodníčky zvané Levadas a pri romantickej večeri si vychutnať svetovo preslávené víno „Madeira“ či iné pochúťky ostrova. Ak ste skôr akčnejší typ a nedokážete ležať celý týždeň na pláži, Madeira je plná trás pre pešiu turistiku. Môžete vyliezť na najvyšší vrch ostrova, poprechádzať sa nezabudnuteľnými záhradami s všemožnými kvetmi alebo navštíviť morský útes.

 

Hvar, Chorvátsko

Najslnečnejšie miesto v krajine, najelegantnejší ostrov Chorvátska či levanduľové mesto. Hvar je držiteľom niekoľkých mien a nie len tak, pre nič za nič. Tento ostrov vás môže prilákať najmä vďaka neodolateľným scenériám, vinohradom alebo poliam pokrytým nádhernými fialovými kvetmi či voňavými bylinkami. Hvar sa môže pochváliť aj najčistejším morom v celom Jadrane, a preto si nenechajte ujsť ani pobyt na prekrásnych plážach či čľapkanie sa vo vode. Dovolenkári, ktorí majú radi ruch a nočný život, si na tomto ostrove takisto môžu prísť na svoje. Počas leta sa tu totiž konajú rôzne oslavy či atrakcie ako „Oslava vína“ a „Rybárska noc“.

 

Sardínia, Taliansko

Sardínia, nazývaná aj ako európsky Karibik, je druhým najväčším ostrovom Talianska. Dovolenkárov láka predovšetkým pre pláže s bielym pieskom a nádherným tyrkysovým morom. Očariť vás však môže aj pokoj, ktorý na ostrove vládne. Ak sa rozhodnete vychutnať si čaro celej Sardínie, nezabudnite navštíviť majestátne vrchy, romantické zátoky a zájsť na prechádzku olivovými hájmi. Okrem toho tu zažijete tradičnú dedinskú atmosféru, uvidíte zaujímavé historické pamiatky a dokonalé výhľady na celú krajinu.   

 

Mallorca, Španielsko

Mallorca je jedným z najväčších Baleárskych ostrovov. Ak sa rozhodnete navštíviť túto časť Španielska, môžete sa tešiť na prírodné krásy, ktorým nepochybne kraľuje pohorie Tramuntana. Leto na tomto ostrove je horúce, na slnečných plážach máte možnosť dopriať si zaslúžený relax alebo si vybrať jednu z množstva atrakcií, ktoré Mallorca ponúka. Takisto si v hlavnom meste môžete užiť nočný život, chutné jedlá alebo romantické prechádzky pri západe slnka. Nezabudnite sa pozrieť ani na malebné útesy s dvoma najznámejšími zátokami alebo vyskúšajte windsurfing, vodné lyžovanie a golf.

 

Korzika, Francúzsko

Jednou z ďalších destinácii, ktoré môžete toto leto navštíviť, je Korzika. Tento francúzsky ostrov sa bude páčiť najmä tým, ktorí radi obdivujú krásy prírody či podnikajú rôzne túry a výjazdy. Na svoje si však prídu aj milovníci odpočinku či tradičnej kuchyne. Korzika je plná nádherných zátok, kaňonov, piesočnatých pláží a krištáľovo čistých jazier. Ak sa pre tento ostrov napokon rozhodnete, skúste ho prebrázdiť celý, aby ste z jeho nádhery mohli čerpať aj na budúci rok.  

 

Rhodos, Grécko

Rhodos, jeden z najobľúbenejších gréckych ostrovov, je klenotom Egejského mora, o čom svedčí aj nádherná azúrová voda. Toto zachovalé mesto je plné luxusných rezortov, ale aj dediniek nabitých príjemnou atmosférou. Na svoje si tu môžu prísť milovníci histórie, priaznivci leňošenia na plážach alebo duše, ktoré sa radi zabávajú. Ak sa rozhodnete navštíviť Rhodos, nezabudnite si pozrieť stredoveké mesto, do ktorého vedie jedenásť brán, prístav, prírodný park alebo archeologické nálezisko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 10:38