Zatočí káva s citrónom s vašimi kilami?dreamstime
StoryEditor

Zbaví vás káva s citrónom tukových zásob? Prezradíme vám, či tento internetový trik naozaj funguje

13.06.2022, 06:00
Životný štýl

S vidinou štíhlejšieho tela ste ochotné určite skúsiť čokoľvek. Zázračné tabletky a nápoje sľubujú chudnutie na počkanie a vy v snahe zhodiť ešte čo to dá, ste ochotné skúsiť čokoľvek. Jedným z takýchto nápojov je aj káva s citrónom, známa tiež ako Espresso Romano. Súvislosť s Talianskom by ste však hľadali márne, pretože spojenie týchto chutí údajne pochádza z Brazílie.

Niektoré ženy by dali ruku do ohňa za to, že za svoju štíhlu postavu sú vďačné tomu, že si každé ráno doprajú voňavú kávu s citrónom. Avšak výživoví poradcovia to vidia trochu inak.

Káva

Káva je jedným z najobľúbenejších nápojov po celom svete. Väčšina ľudí ju pije pre jej znamenitú chuť a bez jej vône si už nevedia predstaviť svoj deň. Rovnako je vďaka kofeínu akousi vzpruhou a kávičkári tvrdia, že kým si nedajú svoju obligátnu rannú šálku, nedokážu fungovať. O benefitoch kávy už bolo snáď povedané všetko. Sú známe jej antioxidačné aj detoxikačné účinky, ste vďaka nej výkonnejší a v neposlednom rade podporuje metabolizmus. To má samozrejme vplyv aj na vaše tukové zásoby. Ale aj tu, ako pri všetkom, platí, že to musí ísť ruka v ruke so zdravým životným štýlom a pohybom. Pretože ak zjete na posedenie celú čokoládu a za ňou si dáte šálku kávy s citrónom, tak sa žiadny zázrak konať nebude.

Citrón

Voda s citrónom na lačný žalúdok je veľmi populárna a ódy na ňu spievajú všetci, ktorí tento rituál roky dodržiavajú. A určite by nebolo na mieste jej účinky spochybňovať, práve naopak. V prvom rade doprajete svojmu telu po noci dostatočnú hydratáciu, čo sa odrazí aj na vašej pleti. Navyše citrón je osviežujúci a obsahuje množstvo vitamínov, predovšetkým céčko. Rovnako naštartuje metabolizmus, no priamy vplyv citrónu na chudnutie a odbúravanie tukov dodnes dokázaný nebol.

Káva s citrónom

Ak ste teda čakali, že ste pred letom objavili zázračný nápoj, ktorý vás zbaví tukových zásob, budete sklamané. Káva, rovnako ako citrón, má pozitívny vplyv na naše telo. Keď ich však budete piť spolu, ich účinky sa neznásobia. Ak vám táto kombinácia chutí, určite ňou nič nepokazíte, ale zázraky nečakajte. Ale aby sme neboli skeptickí, tak jeden tip pre vás máme. Dajte si kávu s citrónom tridsať minút pred cvičením. Okrem toho, že vás nakopne aj podporí spaľovanie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 14:55