To, akým spôsobom upratujete, veľa prezrádza o vašej osobnosti.dreamstime
StoryEditor

Neporiadok alebo kráľovná čistoty? Toto o vás prezrádza systém, akým upratujete

28.07.2023, 17:00
Životný štýl

Upratovanie je nevyhnutnou súčasťou života, no nie každá žena sa mu venuje s rovnakou chuťou. Niektoré sa v ňom vyžívajú, iné ho považujú len za nepríjemnú povinnosť. Nech už to vo vašej domácnosti funguje akokoľvek, spôsob, akým upratujete o vás dokáže veľa prezradiť.

Ste žena, ktorej neprekáža neporiadok alebo naopak tá, ktorá neznesie, ak nie sú veci položené na svojom mieste? Upratujete raz za týždeň alebo každý deň? Nech už sa o svoju domácnosť staráte akokoľvek, neuveríte, koľko toho o vás dokáže spôsob upratovania vypovedať. Zistite, do ktorej skupiny patríte vy.

Dekoratérka

Potrpíte si na všemožné dekorácie ako sošky, poháre, obrúsky, vázy či rámiky? Priznajte sa, koľkokrát ste ich v skutočnosti využili? Ak máte vo svojej domácnosti podobné kúsky, väčšinou vám slúžia na to, aby zapôsobili na návštevy. Či už je to stojan na sviečky za nehoráznu cenu, ktorý máte vystavený na polici alebo špeciálne uteráky pre hostí, ktoré pôsobia luxusne. Aj takéto maličkosti vám pomáhajú urobiť čo najlepší dojem, no viete, čo to o vás vypovedá? Keď ste samy doma, správate sa uvoľnene a prirodzene, ale všetko sa zmení, keď k vám príde nejaká návšteva. Jednoducho, chcete pôsobiť dokonale vo všetkých smeroch. Ste veľmi ambiciózne, pracujete deň či noc a neustále si idete za svojim cieľom. Síce vám nevadí neporiadok, ale pokiaľ čakáte hosťa, upratujete o čosi starostlivejšie, pretože viete, že aj malé veci dokážu urobiť dojem.

Zberateľka

Je váš byt preplnený vecami, ktoré nedokážete vyhodiť? Či už je to obľúbená hračka z detstva, jedálenská súprava po starej mame alebo skriňa s oblečením, ktoré si už nedokážete obliecť, ale je vám ľúto ho vyhodiť. Nejde ani tak o to, že by ste neznášali upratovanie alebo ste mali rady neporiadok, no cítite sa v ňom dobre. Ak patríte k tejto skupine ľudí, ste tichí, premýšľaví a romantickí ľudia, ktorí milujú nostalgiu. Keďže pre vás priatelia a blízki znamenajú naozaj veľmi veľa, do týchto vzťahov investujete viac času, ako napríklad do upratovania a dúfate, že sa vám to vráti späť. Aj vďaka tomu ste vlastníkom niekoľkých fotoalbumov či kúskov, ktoré vám pripomínajú šťastné chvíle strávené s tými, na ktorých vám záleží.

Maximalistka

Rady vystavujte na obdiv svoje fotografie, ozdobné predmety či dekorácie? Ak patríte k maximalistom, takýchto vecí máte doma tak veľa, že ich už ani nemáte, kam vystaviť. Neustále nakupujete nové kúsky, a to len preto, že sa vám páčia. Viete, čo to o vás prezrádza? Ste otvorené, priateľské a milujúce. Neviete, čo je nuda, pretože stále niekam cestujete a spoznávate nových ľudí. Túžite po tom, aby bola vaša domácnosť plná suvenírov z ciest, ktoré vám slúžia ako spomienky. Veríte v životnú rovnováhu, tvrdo pracujete a viete, ako sa za to odmeniť. Keďže ste veľmi cieľavedomé, neustále premýšľate o nových príležitostiach, ktoré sú vaším hnacím motorom.

Organizátorka

Nepáči sa vám, keď niečo nie je na svojom mieste? Či už vo vašej domácnosti alebo na návšteve. Rady všetko organizujete, ukladáte a narovnávate. Milujete, keď máte topánky uložené presne v jednom rade alebo starostlivo poukladané vankúše na sedačke. Ak patríte k ľuďom, ktorí potrebujú mať všetko zorganizované podľa seba vždy a všade, ste praktickí, pracovití a spoľahliví. Keďže ste veľmi kreatívni, v upratovaní sa vyžívate. Ste veľmi dobrí organizátori, strážite si svoj čas a nikdy nechodíte neskoro. Najspokojnejší ste vtedy, keď ide všetko podľa vášho plánu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:30