Toto sú najkrajšie vianočné stromčeky na svete.dreamstime
StoryEditor

Pri pohľade na ne budete žasnúť nad toľkou krásou: Toto sú najslávnejšie vianočné stromčeky sveta

19.12.2022, 14:00
Životný štýl

Jedným z najväčších symbolov Vianoc je nepochybne stromček. Nielenže ho môžete nájsť v každej domácnosti, ale aj v dedinách pri kostoloch či veľkých námestiach. Niektoré z tých slovenských máte možnosť kedykoľvek navštíviť, no tie vo svetových metropolách sa podarí naživo vidieť len málokomu. Práve preto sme si pre vás pripravili tie najslávnejšie a najkrajšie vianočné stromčeky, na ktoré pohľad je neuveriteľný už len spoza obrazovky.

Pravdepodobne každé mesto na svete v tomto období žiari tisíckami svetiel či farieb, a to najmä vďaka vianočným stromčekom, ktoré bývajú dominantou každého centra. Niektoré ste si už v našich kútoch určite stihli pozrieť, no viete, ako vyzerajú tie vo svetových metropolách? Pozrite sa spolu s nami aspoň spoza obrazovky na najslávnejšie a najkrajšie vianočné stromčeky sveta. Pri pohľade na ne budete žasnúť nad toľkou krásou.

Stromček pred Rockefellerovým centrom

Na rozžiarenie stromčeka pred Rockefellerovým centrom každoročne čakajú nielen New Yorčania, ale celý svet. Keďže je to tradícia, ktorá sa slávi už 91, tento oficiálny ceremoniál vysiela naživo dokonca aj televízia. Zaujať vás môže aj fakt, že ho môžete vidieť aj v niektorých vianočných filmoch.

 

Plávajúci stromček v Rio de Janeiro

Síce vyzerá každý rok inak, už nejakú tú dobu pláva vianočný stromček v meste karnevalu a zábavy na špeciálnom člne vodnej hladiny jazera Rodrigo de Freitas. Rozsvietenie tohto 80-metrového stromčeka s tromi miliónmi svetielok znamená začiatok decembrových slávností plných hudby, ohňostrojov a tanca.

 

 

Galeries Lafayette v Paríži

Jeden z najohromnejších stromčekom nájdete v parížskom obchodnom dome Galeries Lafayette. Každé sviatky vyráža dych nakupujúcim, pretože neustále mení vizuál podľa kreatívnej témy. Raz vyzerá ako z vesmíru, inokedy ako z Arktídy.

 

Vianočný stromček vo Vilniuse

Aj v hlavnom meste Litvy môžete nájsť jeden z najkrajších vystavených vianočných stromčekov na svete. Každý rok sa téma stromu mení. Ten tohtoročný má tvar narodeninovej torty na oslavu 700. výročia Vilniusi, ktoré sa bude oslavovať počas celého roku 2023.

 

Gubbio, Taliansko

Najväčší stromček, zapísaný aj do Guinessovej knihy rekordov, nájdete v talianskom mestečku Gubbio. Od roku 1981 ho rozsvecujú na svahu hory Monte Igino. Nejde však o obyčajný strom, ale o elektrickú šnúru natiahnutá do tvaru stromu, ktorá sa tiahne horou. Táto svetelná inštalácia je dlhá až 650 metrov a široká 350 metrov.

 

Vianočný stromček v Štrasburgu

O čosi tradičnejší strom môžete nájsť v Štrasburgu na námestí Place Kléber. Tento čaroný strom sa chváli výškou 30 metrov a je ozdobený niekoľkými tisíckami svetielok a dekorácii, ktoré ho robia bacuľatejším a majestátnejším.  

 

Vianočný stromček v Covent Garden

V Londýne môžete vidieť niekoľko veľkolepých vianočných stromčekov, no ten najkrajší nájdete v centre Covent Garden hneď vedľa slávneho trhoviska. Tento strom má takmer 60 metrov a je oblečený do viac ako 30 000 červených a bielych svetiel. Výnimočný je najmä tým, že pochádza z farmy od kráľovskej rodiny. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 04:46