Jablčný ocot podporí aj činnosť metabolizmu.dreamstime
StoryEditor

Jablčný ocot: zbaví vás tuku v oblasti brucha, no pomôže aj pri vypadávaní vlasov

28.03.2023, 10:00
Životný štýl

Občas sú tie najlacnejšie a najjednoduchšie riešenie tie najefektívnejšie. Dôkazom toho je aj jablčný ocot. Niektorí tomuto nápoju prikladajú doslova zázračné účinky, iní sú naopak voči nemu skeptickí. Pozrite sa teda na to, aký vplyv má jablčný ocot na vašu váhu a aké ďalšie benefity z neho môže vaše telo vyťažiť.

Už pár lyžičiek jablčného octu denne vám pomôže naštartovať metabolizmu a zbaviť sa pár kíl navyše. No nespoliehajte sa len na túto zlatú tekutinu. Budete musieť prehodnotiť váš jedálniček a samozrejme začať sa hýbať.

Na chudnutie

Jablčný ocot bol pod drobnohľadom už v nejedenej štúdii v ktorej sa zamerali na jeho účinky. Hoci výsledky neboli u všetkých rovnaké a jednoznačné, jedno je isté. Jablčný ocot podporuje činnosť metabolizmu a má účinok aj na spaľovanie tukov. V každom prípade však platí, že jeho užívanie musí ísť ruka v ruke so zdravou stravou a v neposlednom rade by ste mali do svojho denného programu zaradiť aj pohyb. Vtedy by sa mali naplno prejaviť jeho účinky a to predovšetkým v oblasti brucha. Za vyskúšanie to stojí, čo poviete?

image

Pitím jablčného octu stratíte pár centimetrov v páse.

dreamstime

Cukor pod kontrolou

Jablčný ocot drží pod kontrolou aj vašu hladinu cukru v krvi. Práve jej kolísanie má za následok návaly vlčieho hladu. Užívanie jablčného octu preto sľubuje, že budete dlhšie sýti a nebudete tak rýchlo po jedle pociťovať opäť hlad. Navyše jablčný ocot pomáha aj v prípade, že trpíte vyšším cholesterolom.

Vypadávanie vlasov

Ak vás trápi nadmerné vypadávanie vlasov, aj v tomto smere vám pomôže jablčný ocot. Pripravte si roztok zmiešaním litra vody a pol deci jablčného octu. Vlasy si najskôr umyte šampónom, následne si ich umyte a ako posledný krok si vlasy polejte pripraveným roztokom, ktorý už ďalej oplachovať nebudete. Zápachu sa nemusíte obávať, pretože vyprchá behom niekoľkých minút. Vlasy budú krásne lesklé a aj ich vypadávanie bude vďaka pravidelnému používaniu jablčného octu minulosťou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:28