Schudnite v pohodlí domova. Stačí vám k tomu obyčajný gauč.unsplash
StoryEditor

Schudnite doma na gauči pri pozeraní obľúbeného seriálu: Na spálenie tukov vám stačí pár cvikov

11.05.2023, 17:00
Životný štýl

Ak patríte k ženám, ktoré sa nevedia dokopať k cvičeniu, máme pre vás riešenie. Schudnúť totiž môžete aj doma na gauči pri pozeraní obľúbeného filmu či seriálu. Na to, aby ste spálili nežiadúci tuk v oblastiach brucha či stehien, vám stačí len pár cvikov. Pozrite sa, o ktorých je reč.

Je úplne normálne, že kvôli práci, únave či domácim povinnostiam nemáte čas ani priestor na cvičenie. Rovnako tak je v poriadku, ak patríte k ženám, ktoré na cvičenie síce čas majú, no nevedia sa k nemu dokopať, pretože sú lenivé. Tak či onak, ak túžite po štíhlej postave, mali by ste vedieť, že schudnúť nemusíte len v posilňovni, ale aj doma na gauči napríklad pri pozeraní obľúbeného seriálu. Spojte príjemné s užitočným a vytvarujte si postavu snov vďaka týmto jednoduchým gaučovým cvikom.

Cvik na pevné stehná

Sadnite si na gauč a mierne sa zakloňte dozadu. Ruky položte vedľa seba a nohy pokrčte v kolenách. Napokon ich pomaly začnite vystierať dovrchu a naspäť tak, aby ste po celý čas preciťovali svaly na stehnách.

Dvíhanie panvy

Ľahnite si na okraj gauču tak, aby ste telo podopierali len časťou pod lopatkami. Nohy pokrčte a chodidlá majte pevne na zemi. Napokon zdvihnite panvu dovrchu a spať. Postupom času môžete vyskúšať aj dvíhanie panvy na jednej nohe, pričom k cviku pridáte aj závažie či odporovú gumu.

Dvíhanie a pumpovanie nôh

Ľahnite si na bok, nohy majte vystreté a vrch tela si podoprite lakťom. Najprv zdvíhajte nohu dovrchu a naspäť približne dvadsaťkrát za sebou. Potom so zdvihnutou nohou dvadsaťkrát pumpujte a napokon vymeňte stranu. Aby bol cvik naozaj efektívny, môžete k nemu pridať aj odporovú gumu.

image

Pozerajte obľúbený seriál a popritom chudnutie vďaka týmto cvikom.

unsplash

Výpad

Postavte sa oproti gauču, ruky dajte v bok a s výdychom vykročte na gauč, pričom sa oň zaprite chodidlom. Predkloňte sa a s nádychom sa vráťte späť. Po dvadsiatich opakovaniach opakujte cvik aj na druhú nohu.

Bicyklovanie

Tento cvik pripomína bicyklovanie.    Ľahnite si na gauč a ruky dajte za hlavu. S nádychom sa dotknite pravým lakťom ľavého kolena, s výdychom sa dostaňte do východiskovej polohy a s ďalším nádychom pritiahnite ľavý lakeť k pravému kolenu.

Brušáky

Klasické brušáky nemôžu chýbať ani pri cvičení pred televízorom. Ľahnite si ku gauču, vyložte si na jeho okrej nohy a ruky predpažte. S nádychom zdvihnite lopatky a hlavu zo zemi, chvíľku v tejto polohe vydržte a pomaly sa vráťte naspäť. Opakujte približne dvadsaťkrát.

Plank

Ani plank nemôže chýbať pri gaučovom cvičení, pretože vďaka tomuto skvelému cviku precvičíte celé telo. Je len na vás, ktorý typ planku si vyberiete, no najideálnejší je bočný plank, plank zo strany na stranu, dvíhanie nôh v planku alebo plank s napínaním.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 04:07