Pri korčuľovaní zažijete množstvo zábavy.dreamstime
StoryEditor

Užite si letné športy naplno! Viete koľko kalórií spálite pri niektorých z nich?

12.07.2023, 08:00
Životný štýl

Koniec výhovorkám! Leto je obdobie, kedy môžete každý deň robiť iný šport. A dokonca si ho môžete aj patrične užívať. Pri niektorých sa totiž nie len zapotíte, ale aj zabavíte.

Ak neviete s čím skôr začať, tu je pár inšpirácii na skvelé športové aktivity, vďaka ktorým možno práve toto leto získate sexi krivky. Pri mnohých z nich dokonca spálite viac kalórií, ako si myslíte.

Plávanie

Voda a plávanie jednoducho patria k letu. A práve vo vode spálite pomerne veľa kalórií. Hodina intenzívneho plávania vás zbaví až 600 kcal, aj keď stráviť plávaním vo vode takýto čas je pomerne náročné. Najmä pre začiatočníkov. Ak ste však mama na plný úväzok vedzte, že kopček zmrzliny či nanuk raz dva spálite aj jašením sa vo vode so svojimi ratolesťami.

Pádlovanie

Padleboarding sa teší z roka na rok väčšej obľube. Aj v tomto prípade sa dá povedať, že sa v jednom športe stretáva záľuba, zábava a poriadna makačka. Udržať na padleboarde stabilitu dá poriadne zabrať nielen vašim nohám, ale aj bruchu, stredu tela a pažiam. Intenzívnym pádlovaním v stoji dokážete za hodinku spáliť okolo 300 kcal.

image

Padleboarding sa teší veľkej obľube.

pexels

Behanie

Že leto nie je ideálny šport na leto kvôli teplu? Omyl! Vaše telo môžete vytrénovať aj na vyššie teploty. Určite nebehajte počas najväčších horúčav a bežeckú obuv si obujte radšej v ranných, alebo večerných hodinách, pričom nezabúdajte na pitný režim a následne doplnenie tekutín a minerálov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 19:36