Negativita nie je dobrá pre vaše psychické ani fyzické zdravie.dreamstime
StoryEditor

Máte pocit, že ste v zajatí negatívnej energie? Zistiť to môžete podľa týchto znakov

11.10.2023, 09:00
Životný štýl

Každá z nás môže občas prežiť zlý deň, no ak sa u vás začnú zlé dni opakovať naozaj často, niečo nie je v poriadku. Je totiž dosť možné, že sa nachádzate v zajatí negatívnej energie, a to rozhodne nie je dobre ani pre vaše psychické, ani fyzické zdravie. Pozrite sa, ako sa negativita prejavuje.

Máte pocit, že ste obklopené zlou energiou? Existuje veľké množstvo spôsobov, ako ste sa mohli dostať do jej zajatia. Možno ste trávili veľa času s negatívnymi ľuďmi alebo už dlhšie vediete nezdravý životný štýl. V každom prípade je dôležité, aby ste tento problém vyriešili. Ak si náhodou nie si isté, či je to aj váš prípad, pripravili sme si pre vás zoznam príznakov, ktoré sú pre negativitu typické.

Nedokážete dostať myseľ do kľudu

Ak ste v zajatí negatívnej energie, pravdepodobne pociťujete vyčerpanosť a únavu, ktorá môže súvisieť aj s vyhorením. Aj keď sa cítite fyzicky unavene, vaša myseľ je plná negatívnych emócii, takže je úplne normálne, že máte veľký problém so spánkom. Jednoducho, nedokážete dostať myšlienky do kľudu.

Vidíte na sebe len to zlé

To, že ste obklopené negativitou môžete zistiť aj podľa toho, ako vidíte samých seba. Ak sa neustále porovnávate s inými ženami, hľadáte na sebe chyby a nedostatky, ste v zajatí negatívnej energie. Rovnako tak môžete mať problém aj s prijímaním kritiky, ktorú beriete až príliš vážne.

Ste precitlivelé a emocionálne

Ak vo vás prevláda negatívna energia, ste až príliš citlivé a emocionálne. Keďže vás dokáže rozplakať čo i len maličkosť a neviete udržať emócie na uzde ani v bežných situáciách, celé dni sa umárate, ste frustrované a v strese. 

Stále v zóne komfortu

Nadmerné pôsobenie negatívnej energie na vaše psychické zdravie spôsobuje aj to, že nedokážete vyjsť zo svojej komfortnej zóny. Znamená to, že sa bojíte skúšať nejaké nové aktivity, neprejavujete záujem o nových priateľov a nie ste otvorené neznámym veciam.

Neustále sa trápite

Pri prevládajúcej negatívnej energii sa neustále nad niečím trápite. Robíte si starosti z toho, že urobíte chybu, že poviete názor, ktorý sa nikomu nebude páčiť alebo nezvládnete splniť cieľ, ktorý ste si stanovili. Čím viac však budete zamestnávať vašu myseľ negatívnymi vecami, je viac, než isté, že sa vaše predtuchy splnia. 

Pociťujete bolesť

Keď je vaša myseľ plná negatívnych myšlienok a pocitov, musí sa to prejaviť aj na fyzickom zdraví. Pri nadmernej negativite vás tak zo stresu, strachu či úzkosti môže často bolieť hlava či žalúdok a nevyhnete sa ani dýchacím problémom. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:42