Najlepšie strediská na lyžovanie.dreamstime
StoryEditor

Lyžovačka na Slovensku: Tieto strediská prekvapia prekrásnymi výhľadmi a zasneženými zjazdovkami

08.01.2024, 17:00
Životný štýl

Rozhodnúť sa, kam na lyžovačku, nie je vôbec jednoduchá úloha. Ak patríte k tým, ktorí si zimu nevedia predstaviť bez poriadnej lyžovačky, no je pre vás ťažké vybrať si to najlepšie stredisko na Slovensku, čítajte ďalej. Pripravili sme si totiž pre vás pár tipov na miesta, kde si lyžovačku užijete naplno.

V našich končinách máte k dispozícii na výber veľké množstvo lyžiarskych stredísk, a preto môže byť náročné spoznať, ktoré z nich je to najlepšie. Aby sme vám uľahčili rozhodovanie, pripravili sme si pre vás zopár tipov na miesta s prekrásnymi výhľadmi, zasneženými zjazdovkami a zaujímavými okolitými atrakciami. Pozrite sa, kde zažijete najlepšiu lyžovačku.

Park Snow Donovaly

K najobľúbenejším a najnavštevovanejším lyžiarskym strediskám nepochybne patrí Park Snow Donovaly. Toto stredisko sa môže pochváliť zjazdovkami dlhými približne 11 kilometrov, ktoré sú určené nielen pre profesionálov, ale aj začiatočníkov či malé deti. Ak si budete chcieť dať od lyžovania pauzu, môžete zájsť na okolitú atrakciu, ako je napríklad snowparagliding, jazda na psích záprahoch či detský park.

Jasná

V lyžiarskom stredisku Jasná nájdete zjazdovky dlhé 50 km. Stredisko láka najmä úchvatnými výhľadmi na okolitú prírodu, vďaka čomu by ste nemali vynechať návštevu panoramatickej reštaurácie. V jasnej sa zabavia dospelí a deti budú mať o zábavu tiež postarané.  

Tatranská Lomnica

Vo Vysokých Tatrách v Tatranskej Lomnici nájdete najstrmšie položené lyžiarske stredisko. Nachádza sa vo výške 2190 metrov nad morom a láka najmä moderným vzhľadom. Zaujať váš však môže aj prechádzka na vyhliadkovú vežu, oddychová zóna či detské bludisko.

Ski Park Kubínska Hoľa

K veľmi navštevovaným lyžiarskym strediskám patrí aj Ski Park Kubínska Hoľa. Okrem toho, že ponúka na výber niekoľko lyžiarskych tratí, vynechať by ste nemali ani jazdu lanovkou, z ktorej budete vidieť na celé Západné Tatry.

Štrbské Pleso

Lyžiarske stredisko Štrbské pleso patrí k najvyššie položeným strediskám na Slovensku. Dokonalú atmosféru okolitého prostredia dotvárajú aj upravené terény, 13 zjazdoviek a moderné lanovky. Na svoje si tu prídu nielen lyžiari, ale aj bežkári a malé deti.

Ski&Sun Bachledka

Ak neviete, kam na víkend s rodinou, rozhodne navštívte lyžiarske stredisko Ski&Sun Bachledka. Vyskúšať si tu môžete 10 druhov zjazdoviek, ktoré sú dlhé približne 11 km. Aj vaše deti budú mať o zábavu postarané, a to vďaka lyžiarskej škôlke, tubingovej dráhe či zábavnému svetu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:54