Reuters
StoryEditor

Slovenskí hokejisti po prehre s Kanadou: Zaslúžili sme si aspoň bod. Rozhodcovia by mali dostať sankcie

13.05.2019, 23:20
Autor:
TASRTASR
Prečítajte si reakcie slovenských hokejistov po prehre s Kanadou.

Matúš Sukeľ, útočník SR: "Ťažko sa to hodnotí po tom, ako sme dostali rozhodujúci gól sekundu pred koncom. Dnes to bol hokej pre divákov, prišli si na svoje, padlo veľa gólov. Minimálne bod, možno dva by sme si zaslúžili. Žiaľ, až tri góly sme dostali v oslabeniach."

Marek Čiliak, brankár SR: "Je to škoda, bude nás to mrzieť. Bol to vynikajúci zápas, bod sme si podľa mňa zaslúžili. Ale videli sme, že môžeme hrať s každým. Pred rozhodujúcim gólom som sa chcel natlačiť k žŕdke, ale bol som tam neskoro."

Ladislav Nagy, útočník SR: "Ťažko hľadať slová. Neuveriteľné, čo sa stalo, je to veľké sklamanie. Musíme sa ale rýchlo pozviechať. Čaká nás zápas s Nemcami, musíme ho zvládnuť. Dúfam, že rozhodcovia dostanú nejaké sankcie, bol tam jasný krosček na Buca."

Andrej Podkonický, asistent trénera SR: "Dať Kanade päť gólov sa nestáva každý deň. V záverečnej tretine sme ich zatlačili a išli sme za vyrovnaním. Podarilo sa, škoda, že sme nevyužili následnú presilovku a súper rozhodol sekundu pred koncom. Treba dať hlavy hole, turnaj pokračuje, v stredu nás čaká ďalší zápas. Gólovo sa nám darí, ale dnes sme dostali až šesť gólov. Musíme zapracovať na zlepšení defenzívy."

Craig Ramsay, tréner SR: "Samozrejme, že nie sme spokojní s výsledkom zápasu, no nemôžem byť viac hrdý na mojich hráčov, na to ako dokázali zareagovať na túto atmosféru a nepriaznivé momenty, ktoré nás postihli. Ukázali sme mentálnu silu, akú potrebujeme, ukázali sme, že nás nezastavia nejaké zlé veci, ktoré sa stali. Aj po neuznanom góle sme nasadili rovnakú lajnu a Tatar takmer opäť skóroval. V tretej tretine sme hrali podľa mňa brilantne, vyrovnali sme a mali sme veľa ďalších šancí. Ukázali sme odvahu, odhodlanie a tvrdú prácu a dokázali sme, že dokážeme hrať s každým súperom. To je to najdôležitejšie."

Adam Liška, útočník SR, autor dvoch gólov: "Niekde v podvedomí ma moje góly tešia, ale bude sa mi ťažko zaspávať po takomto zápase. Ten pocit na konci bol hrozný, zalial ma studený pot. Na konci som sa to snažil sledovať iba cez rukavice, potom som však počul divákov."

Mário Lunter, útočník SR: "Som rád, že sme s Kanadou držali krok. Dvakrát sme viedli, preto je veľká škoda tohto výsledku. Som však veľmi hrdý na tento tím, ktorý ťahá za jeden povraz. Verím, že to šťastie sa k nám prikloní."

Marko Daňo, útočník SR: "Celý zápas sme sa držali, dvakrát sme viedli o dva góly. Klobúk dolu pred naším tímom. Je to však veľkosť Kanaďanov, že to dokázali zlomiť na svoju stranu, keď sa im naskytla príležitosť. My sme sa presvedčili, že môžeme hrať s každým."

>>> Kompletný program MS v hokeji 2019
>>> S kým budú hrať Slováci - program Slovenska
>>> Program, výsledky a tabuľka skupiny A (slovenská skupina)
>>> Program, výsledky a tabuľka skupiny B
>>> Štatistiky hráčov na MS v hokeji 2019 (kanadské bodovanie)
>>> MS v hokeji 2019 - všetko čo potrebujete vedieť


01 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 02 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 03 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 04 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu 05 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo
menuLevel = 1, menuRoute = ms-v-hokeji-2019, menuAlias = ms-v-hokeji-2019, menuRouteLevel0 = ms-v-hokeji-2019, homepage = false
16. apríl 2024 22:56