StoryEditor

Tatar s Pánikom musia zabrať. Chýbajú mi od nich góly, tvrdí majster sveta z Göteborgu

15.05.2019, 13:01
Autor:
TASRTASR
Slovenskí hokejisti strelili v doterajšom priebehu šampionátu jedenásť gólov, z čoho len jeden sa podarilo dať útočníkovi Tomášovi Tatarovi.

Slovenskí hokejisti majú na domácich MS za sebou tri náročné zápasy s USA, Fínskom a Kanadou, z ktorých vydolovali tri body. Ak chcú reálne pomýšľať na postup do štvrťfinále, mali by v stredajšom večernom zápase s Nemeckom (20.15 h) zabodovať naplno. Ich šance pred súbojom zhodnotil majster sveta z roku 2002 Radoslav Hecl.

"Chýbajú mi Tatarove a Pánikove góly"

Po víťazstve nad USA 4:1 a prehrách s Fínskom 2:4 a Kanadou 5:6 sa v mimoriadnom dôležitom stretnutí postavia zoči-voči zverencom trénera Craiga Ramsayho hokejisti Nemecka.

​"Ako sa hovorí, bude to zrejme zápas o všetko. Predpokladám, že to, čo sme videli zo strany našich chlapcov v doterajšom priebehu turnaja, sa diametrálne zmení. Doteraz sme totiž hrali proti favoritom, ktorí útočili v štyroch a nám sa darilo veľmi umne využívať taktiku rýchlych protiútokov, z ktorých sme dokázali strieľať góly. Dnes však už budeme musieť útočiť proti štyrom, piatim nemeckým hráčom my. Lenže pozor, Nemci majú systém šablónovitej obrany prebratý z každej strany, a to už bude iná káva. My budeme musieť tvoriť a na to, aby sme ich obranný val prekonali, budeme musieť byť mimoriadne kreatívni," rozhovoril sa Hecl v televíznom štúdiu TABLET.TV. Ak slovenskí hokejisti budú aj naďalej podávať výkony ako v úvodných troch dueloch, o ich postup do štvrťfinále sa neobáva.

>>> Kompletný program MS v hokeji 2019
>>> S kým budú hrať Slováci - program Slovenska
>>> Program, výsledky a tabuľka skupiny A (slovenská skupina)
>>> Program, výsledky a tabuľka skupiny B
>>> Štatistiky hráčov na MS v hokeji 2019 (kanadské bodovanie)
>>> MS v hokeji 2019 - všetko čo potrebujete vedieť

Slovenskí hokejisti strelili v doterajšom priebehu šampionátu 11 gólov, z čoho len jeden sa podarilo dať útočníkovi Tomášovi Tatarovi: "Chýbajú mi jeho i Pánikove góly, tie sa od nich predsa čakajú. Ukázalo sa to aj v súboji s Kanadou, keď išiel Tatar sám na bránku a tiež sa Pánik ocitol v tutovke, ktorú mal premeniť. Som však presvedčený, že oni sami si uvedomujú, že nie sú v reprezentácii len na to, aby odohrali šampionát, ale že sú v tíme, aby boli lídrami, ktorí budú svojimi gólmi mužstvo ťahať. V našich zostávajúcich zápasoch v základnej skupine bude zodpovednosť už na nich. Doteraz sa trošku hľadali, no ich čas už nastal, musia zabrať a odovzdať tímu to, na čo doň prišli."

Obavy z tlaku

Mnohí odborníci i fanúšikovia sa pred štartom tohtoročných MS obávali tlaku domáceho prostredia. Práve to je však veľká výhoda slovenského tímu: "Priznám sa, že aj ja som mal veľké obavy, aby sa neopakoval scenár z domáceho šampionátu v roku 2011. Mali sme vtedy k dispozícii špičkové mužstvo, ktoré ten tlak nezvládlo. Pred štartom tohtoročného šampionátu sme však už veľké oči nemali, v predchádzajúcich rokoch sme totiž na MS toho veľa neuhrali a práve to, že sme išli do turnaja skromne a s pokorou, bolo veľmi dôležité. Tým pádom ani ten tlak z domáceho prostredia nebol až taký enormný ako pred ôsmimi rokmi a zrejme to bola a je naša veľká výhoda."

Generálny manažér reprezentácie je bezmála dva roky Miroslav Šatan, s ktorým Hecl prežil hokejové detstvo v Topoľčanoch. Okrem toho spolu neskôr získali majstrovské tituly v drese trenčianskej Dukly i bratislavského Slovana, spoločne sa tešili z titulu majstrov sveta v roku 2002 vo švédskom Göteborgu, pričom krátko nato draftoval Hecla už ako 28-ročného skúseného obrancu klub NHL Buffalo Sabres.

"Aj v NHL to funguje na báze, že človek musí prehodiť nejaké slovo, aby sa na vás prišiel niekto pozrieť a niečo sa ohľadom toho vôbec udialo. Samozrejme, prvoradý je váš výkon, ale aj keď sme si to s Mirom nikdy nepovedali, myslím si, že pár slovami sa po zlatom Göteborgu pred vedením Buffala o mne zmienil. A som veľmi vďačný za to, že som si mohol aj v neskoršom veku zahrať pár zápasov v NHL. To, čo som tam zažil, by som doprial každému hokejistovi, oplatí sa pre to celý život trénovať a makať na sebe," povedal 44-ročný Hecl, ktorý v najkvalitnejšej súťaži na svete odohral 14 duelov.

01 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 02 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 03 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 04 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 05 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič
menuLevel = 1, menuRoute = ms-v-hokeji-2019, menuAlias = ms-v-hokeji-2019, menuRouteLevel0 = ms-v-hokeji-2019, homepage = false
19. apríl 2024 03:15