archív
StoryEditor

Digitálny týždeň: Česká aristokratická rodina premieňa svoju 700-ročnú zbierku umenia na NFT

03.10.2021, 17:52
A tiež: YouTube zablokuje antivaxerský obsah a HotWheels potešil dospelých chlapcov.

YouTube zablokuje antivaxerský obsah
Sociálna sieť tvrdo zakročila proti šíreniu dezinformačného obsahu v súvislosti s vakcináciami a to nielen stiahnutím tohto obsahu, ale dokonca zablokovaním jeho autorov. Na Slovensku sa to dotklo primárne jedného aktívneho pána, ktorému zatiaľ ostáva profil na Facebooku, minimálne do času, kedy sa na podobne razantný krok odhodlajú aj siete Marka Zuckerberga.

HotWheels potešil dospelých chlapcov
Toto je splnený detský sen každého malého chlapca – obzvlášť toho, ktorý odmietol vyrásť a ešte doteraz sa hrá na konzole či počítači. Hot Wheels Unleashed je prudko hrateľná arkádovka, my však obzvlášť oceňujeme jej vizuálnu stránku, ktorú zabezpečil dávnejšie spomínaný Unreal Engine 5. Práve vďaka nemu autíčka pôsobia ako skutočné modely, vrátane povrchov, štruktúr a odleskov. Prvé recenzie vyzerajú super, napríklad of IGN hra získala hodnotenie 9/10.

Aristokratická rodina premieňa svoju 700-ročnú zbierku umenia na NFT
Ich zbierka prežila nacistov a komunistov a postupom rokov ju oba tábory považovali za svoje vlastníctvo. Keď sa v roku 1989 vrátil z amerického exilu dedič William Lobkowicz, požadoval od Česka prinavrátiť viac ako 40 tisíc predmetov naspäť do aristokratických rúk jeho rodiny. So vzostupom kryptomien a takzvaných NFT, teda nezameniteľných tokenov, teraz Lobkowiczovci plánujú digitalizovať svoju stáročnú zbierku. Detailnejší článok na Decrypte je jednou z najlepších vecí, ktorú si tento rok môžete prečítať – podľa nás ide o úžasný príklad toho, akým spôsobom vedia moderné technológie zvyšovať relevanciu pokladov minulosti a tak ich priniesť širokému publiku v podobe, ktorú vie oceniť.

Klince rozdané!
Tak toto bol večer ako dávno nie! V súťaži Zlatý Klinec 2021 agentúry združené v ADMA zbierali jedno ocenenie za druhým, dokonca sa bola odovzdaná aj najvyššia cena – Grand Prix, ktorú získalo THIS IS LOCCO za prácu Bejby Blue. Nepremeškajte zhrnutie toho najlepšieho, čo sa tento rok dalo na Klinci vidieť!

ADMA: DAR / DEA 2021
Záhadne znejúce skratky neznamenajú nič iné, ako Digitálna Agentúra Roka a Digital Excellence Awards - organizátori rebríčkov zverejnili zoznamy agentúr, ktoré v tomto roku zabojujú o prestížne ocenenia najlepších agentúr v oblasti digitálneho marketingu na Slovensku. Výsledky sa dozvieme už 23. novembra na konferencii MARKETING RULEZZ 2021.

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 15:04