archív
StoryEditor

Axie Infinity: začnite hraním zarábať krypto

14.11.2021, 18:13
A tiež: Obsah Instagramu spoplatnia a Rivian s rekordným IPO.

Obsah Instagramu spoplatnia
Je potvrdené, že najnovšia aktualizácia Instagramu prinesie novú možnosť ako zarábať na vašom autorskom obsahu. Presný model predplatného a jeho fungovanie v praxi zatiaľ nie je úplne jasné, ale hovorí sa o rozmedzí 0,99 – 4,99 dolára mesačne. Monetizácia obsahu by mala byť zatiaľ prístupná len v USA (ako inak), ale budeme radi, ak sa dostane aj k nám – veď šikovných tvorcov rôznorodého contentu máme aj u nás!

Rivian s rekordným IPO
Automobilka, ktorá začala len nedávno vyrábať svoj prvý elektrický model – pickup R1T – vstúpila v uplynulom týždni na burzu. Jej akcie zaznamenali okamžite astronomický rast - vzrástli o 53  a ešte ten deň priniesli Rivianu valuáciu 100 miliárd dolárov. Je to nielen najväčšie IPO roku 2021 (šieste najväčšie v histórii), ale začínajúci výrobca elektromobilov svojou hodnotou prekonal amerických gigantov ako General Motors, Ford (mimochodom, jeden z investorov Rivianu), či Lucid Group. Rivian je senzácia a zároveň jasné potvrdenie toho, akým spôsobom sú akcie technologických firiem a producentov elektromobilov stávkou na budúcnosť, odtrhnutou od reálneho pragmatizmu - paradoxne, najviac sa na tomto IPO nabalil Amazon, ale tiež Ford a dlhoročný saudskoarabský predajca klasických benzínových áut.

Axie Infinity: začnite hraním zarábať krypto
V najbližších vydaniach #digitalnytyzden by sme vás radi upozornili vždy na jeden blockchainový projekt, ktorý nás v uplynulom týždni zaujal.
Koncept blockchain hry Axie Infinity je extrémne jednoduchý – vstúpte do herného sveta, zakúpte si príšerku Axis ako NFT a bojujte s ostatnými hráčmi. Za vyhraté bitky získavate skúsenosti a nimi odomykáte nové schopnosti. To je však len jedna strana mince – Axis môžete medzi sebou rozmnožovať a tak dať vzniknúť novým, ešte cennejším druhom. Hru si denne zahrajú dva milióny hráčov a predaj príšeriek presiahol v treťom kvartály 2021 astronomických 2.5 miliardy dolárov. Celý ekosystém je financovaný kryptomenou AXS, ktorá vďaka masívnej popularite hry (a áno, tiež špekulantom) za posledný rok skočila z 0,26€ za kus na neuveriteľných 138€ za ks. To robí z AXS aktuálne 24. najhodnotnejšiu kryptomenu na svete. Pre viac podrobností o Axie Infinity odporúčame tento článok na Decrypte.

BUDGET CUT pod stromček
Legendy slovenského reklamného sveta Martin WoskaJaro Zacko napísali najdôležitejšiu knihu o marketingových rozpočtoch – BUDGET CUT. Je o štyroch princípoch efektívneho marketingu, zhrnutých do skratky BDGT, teda cut Bullshit, cut Don’ts, cut Goals, cut Templates. Knižku si viete kúpiť na Martinuse a ak vám to budget dovolí (aké symbolické!), v ponuke je tiež edícia za 350 tisíc eur, kde dostanete ako bonus veľkú kampaň od TRIADu. Neváhajte, kým (ešte) na ňu máte!

ADMA: ako na skutočne zaujímavý newsletter
Content marketing na ADMA blogu zostáva nosnou témou a naposledy sme vám radili, ako vybrať najlepšie formáty pre šírenie vášho obsahu. Zamerajme sa však na newslettre, ktorých nám v schránke denne pristanú desiatky, ale len máloktoré z nich v nás vzbudia záujem a reálne ich aj otvoríme a prečítame. Ako teda pripraviť skutočne silný newsletter?

01 - Modified: 2022-11-28 07:16:54 - Feat.: - Title: Na online nákupy minú Európania priemerne 340 eur mesačne 02 - Modified: 2022-11-22 10:21:37 - Feat.: - Title: Digitálny týždeň: Nevera ukázala všetkým verným Bugatti chrbát 03 - Modified: 2022-11-13 16:29:51 - Feat.: - Title: Digitálny týždeň: Musk (znova) zháňa peniaze na Twitter, predáva akcie Tesly za miliardy 04 - Modified: 2022-09-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Digitálny týždeň: Hlas Darth Vadera vďaka AI nikdy nezomrie! 05 - Modified: 2022-09-25 16:57:06 - Feat.: - Title: Digitálny týždeň: iPhone prekonal Android a získal dôležité prvenstvo
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:18