Facebook
StoryEditor

Týždeň v médiách: Vianoce na sociálnych sieťach politikov. Miláčikmi sú Čaputová, Pellegrini, aj Kiska

05.01.2020, 09:02
Ktoré príspevky vybraných politikov získali najviac likov? Vyhrávajú obrázky v kruhu rodiny, ale aj James Bond.

Naša politická špička sa zžila s onlinom. Vyjadrenia na sociálnym sieťach, videá, statusy, to všetko tvorí pravidelnú komunikáciu na sociálnych sieťach. Aj Vianoce, Silvester, či následne Nový rok využili na svoju prezentáciu. Pozrime sa, ako naša vybraní politici privítali Nový rok a ktoré statusy ocenili ich fanúšikovia najviac.

Zdá sa, že podľa odoziev sa miláčikom ľudí stala Zuzana Čaputová, Peter Pellegrini a Andrej Kiska. Najviac oslovili statusy z rodinného prostredia, ale aj emotívne videá. A máme tu aj jedného štylizovaného Jamesa Bonda. Viacero politikov neváhalo a svojou politickou kampaňou agitovalo aj počas Vianoc, či od Nového roka. Prinášame prehľad statusov, ktoré oslovili najviac.

Jednoznačne najviac likov získala na Facebooku prezidentka SR Zuzana Čaputová. Tá na Štedrý deň zverejnila fotografiu  z ktorej je zrejmé, že ani hlavu štátu neobchádza príprava na Vianoce. Túto fotografiu ocenilo na Facebooku až 38-tisíc fanúšikov, na Instagrame viac ako 44-tisíc.

Druhou najlikovanejšou fotografiou bola tiež fotografia prezidentky, ktorú zverejnila Zuzana Čaputová na Silvestra. Obrázok s jej dcérami a prianie do nového roka, získal  na Facebooku 29-tisíc likov, na Instagrame viac ako 44-tisíc srdiečok.

Hádam najväčšiu diskusiu na sociálnych sieťach rozvíril súčasný premiér a líder Smer-SD Peter Pellegrini. Ten sa ešte na Silvestra objavil na Facebooku ako agent James Bond s odkazom: Zábavného Silvestra všetkým.

Takto vyzerala fotografia nášho premiéra v štýle Jamesa Bonda, ktorá si na Facebooku vyslúžila 13-tisíc likov, na Instagrame takmer 3-tisíc srdiečok.

Nie každý považoval fotografiu agenta za vkusnú, mnohým sa nepáčila nielen umelá štylizácia, ale aj fakt, že Peter Pellegrini drží v ruke zbraň. Možno aj preto, premiér ešte v ten večer zverejnil decentnejšiu fotografiu, kde už poprial šťastný nový rok. Tá na Facebooku získala 11-tisíc interakcií, na Instagrame ju pochválilo viac ako 3-tisíc obdivovateľov.

Len pre porovnanie, ak si pamätáte fotografiu z roku 2018, na ktorej Peter Pellegrini vešia pred Vianocami záclony, tak tá na Facebooku získala viac ako 3,4-tisíc likov.

Kiska píše ľuďom

Andrej Kiska, líder Za ľudí, zaujal počas sviatkov najviac emotívnym videom, v ktorom píše ľuďom. Získalo 6,7 tisíc likov. Na Instagrame si toto video pozrelo takmer 23,5-tisíc používateľov.

Aj aj fotografiou pri vianočnom stromčeku, ktorá získala 6,2-tisíc likov, na Instagrame viac ako 3-tisíc srdiečok.

Danko s fotografiou pápeža

Andrej Danko ako líder SNS získal najviac interakcií za vianočné želanie na Facebooku, na ktorom je sám šéf národniarov s fotografiou v rukách. Na obrázku je jeho prijatie u pápeža. Status získal na Facebooku 3,2-tisíc likov.

Čo sa týka Andreja Danka a jeho profilu ako lídra SNS na Facebooku, väčšiu odozvu mal iba príspevok o zvýšení dôchodku dôchodcom, ktorý je súčasťou platenej kampane SNS. Mal 3,4-tisíc likov.

Truban v kruhu rodiny

Líder Progresívneho Slovenska, Michal Truban, najviac odoziev získal za statusy počas Vianoc v kruhu rodiny a s partnerkou na Štedrý deň.

Na Nový rok napísal Michal Truban príspevok s názvom Sen  roku 2010 platí aj dnes, ktorý si vyslúžil 1,3-tisíc likov. Išlo o platený príspevok, ktorý je súčasťou kampane.

Sulík varil a piekol

Richard Sulík, líder SaS počas Vianoc a na Silvestra varil a piekol s Marcelom Ihnačákom. Ale ani tieto videá nemali toľko pozornosti ako jeden status na Facebooku, počas Štedrého dňa.

Na Silvestra získala takmer tisícku likov jeho jednoduchá PF-ka:

Matovičovi stačia slová

Žiadne video, žiadna fotografia. Igorovi Matovičovi stačí na najviac likov počas Vianoc pár "Matovičových" slov.

Aj na Nový rok získal líder OĽANO najviac likov, za písmenká:

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 17:05