Lamborghini
StoryEditor

Digitálny týždeň: Lamborghini nabieha na trend kryptomien s ich prvým NFT

06.02.2022, 23:28
A tiež: Apple prekonáva (vlastné) rekordy a Meta dramaticky padá.

Apple prekonáva (vlastné) rekordy

Hospodárske výsledky Apple za posledný kvartál 2021 boli asi jedny z najočakávanejších – môže najhodnotnejšia firma na svete ešte prekonávať očakávania investorov a rásť? Môže. S obratom 124 miliárd dolárov dosiahol Apple na nový rekord, pre budúcnosť firmy je však dôležitá profitabilita. Tá dosiahla 34,6 miliardy dolárov, čo značí, že Apple by mal disponovať viac ako 200 miliardami, ktoré vie využiť na skutočne mamutie akvizície v budúcnosti – spomeňme konkurenčné prebratie Activision Blizzard z minulého týždňa, ktorý Microsoft vyšiel „len“ na necelých  69 miliárd dolárov.

Meta dramaticky padá

Pri hospodárskych výsledkoch ešte zostaneme. Akcie Meta, materskej spoločnosti Facebooku, zaznamenali jeden z najväčších technologických prepadov vôbec. Pokles hodnoty o 25 percent - v nominálnom vyjadrení o 200 miliárd dolárov (!!!) – bol primárne spôsobený poklesom v počte denných používateľov Facebooku. Stalo sa to po prvýkrát za takmer dve dekády od spustenia sociálnej siete a v očiach investorov to znamená veľký problém – znak, že o službu prestávajú ľudia prejavovať záujem a presúvajú sa inam, napríklad na TikTok. Mimochodom, len viackrát spomínaná zmena v nastavení bezpečnosti applovského iOS 14.5 bude stáť Facebook podľa predikcii asi 10 miliárd dolárov...

 

Lamborghini nabieha na trend kryptomien s ich prvým NFT 

Ak by ste vo svete kryptomien hľadali len jeden symbol úspechu, bolo by to určite Lamborghini. Čomu práve táto talianska športová značka vďačí za popularitu, je trochu záhada, no fanúšikovia volatilných aktív sa radi navzájom pýtajú When Lambo?, teda kedy im ich investícia zarobí dosť na to, aby si jedno dopriali. Teraz sa trendu chytilo aj samotné Lamborghini - ich prvé oficiálne NFT, pomenované Space Time Memory, si viete vo vysokom rozlíšení prehliadnúť na tomto linku. Ako sa hovorí, vystrelí jeho cena To The Moon? Uvidíme už o necelý mesiac, kedy pôjde do aukcie.

Starlink s Premium ešte rýchlejší

Muskov vysnívaný internet, dostupný kdekoľvek na svete a v rýchlosti, ktorú nikde inde nezískate, naberá ešte viac na obrátkach. Nová verzia Premium vám zabezpečí rýchlosť až 500 Mbps, samozrejme, nebude to ani zďaleka zadarmo. Práve naopak – pripravte si 500 dolárov mesačne a ďalších 2500 na aktivačný poplatok, v rámci ktorého získate potrebný hardvér. UF!

ADMA: inšpirácie z Digital PIE 2021

Exekúcia práce sa na Digital PIE hodnotí ako remeselné prevedenie z pohľadu technológie, dizajnu, obsahu a copywritingu. Inšpirujte sa výberom výherných prác z roku 2021, alebo si pozrite kompletný zoznam spolu s nomináciami.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:13