StoryEditor

Týždeň v médiách: Petit Press oslavuje víťazstvo a slobodu, Penta hovorí o atraktívnej ponuke. Sme je v rukách nových majiteľov

25.04.2021, 10:41
Aj o tom, že Google spustil v Česku program Google News Showcase. Je to krok do tmy, reagovali niektorí vydavatelia.

Vydavateľstvo Petit Press prešlo zmenou vlastníckej štruktúry. Z mediálneho domu odišla finančná skupina Penta, ktorá svoj 34-percentný podiel predala fondu Media Development Investment Fund New York.
Dôležitú informáciu o zmene majiteľa priniesla ako prvá ČTK. Tlačovej kancelárii potvrdila novinku samotná Penta a predbehla tak Petit Press.Tak dôležitú informáciu, na ktorú Petit Press čakal odkedy finančná skupina vstúpila do vydavateľstva, sa všetci dozvedeli z ČTK. Presne tak, ako to chcela finančná skupina: Penta svoj podiel v Petit Presse predala fondu spojenému so Sorosom.

Sme zareagovalo pripravené, ale až potom ako médiá, vrátane českých, prebrali informáciu z ČTK.
Zatiaľ, čo Penta ako dôvod svojho odchodu vidí v atraktívnej ponuke, ako aj v odlišnom názore na stratégiu rozvoja, pre Petit Press je to víťazstvo, "štrngá kľúčmi" a teší sa zo slobody.

To, že Sme sa teší z odchodu Penty je zrejmé aj z rozhovoru, ktorý Alexej Fulmek poskytol Zuzane Kovačič Hanzelovej. Na jej otázku, či sa cíti spokojnejší, že vo vydavateľstve nie je Penta, odpovedá: "Áno, určite áno. Bol to jeden z mojich cieľov. Od začiatku sme Jaroslavovi Haščákovi hovorili, že to nie je správny krok. A preto sme krok za krokom išli najskôr s Petrom Vajdom a potom so PSIS k tomu cieľu ich vytlačiť. Som síce unavený, bolo to náročné, ale som rád."

A informácia o tom, že vydavateľstvo patrí Sorosovi? Generálny riaditeľ vydavateľstva ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 19:33