StoryEditor

Ochladilo sa a v uliciach sú odhalené ženy

Intimissimi, Calzedonia, Tezenis. Každý rok, keď príde jeseň, prídu tieto značky s horúcimi vizuálmi. Aspoň tak ich vnímajú niektorí a sú medzi nimi aj takí, ktorým to vyslovene prekáža. Posielajú svoje sťažnosti na Radu pre reklamu. Avšak tieto modelky a celebrity v spodnom prádle robia reklamu na spodné prádlo. A to je ten najpodstatnejší rozdiel, že nie sú len v polohe živých estetických "doplnkov" šúchajúcich sa o auto, či lezúcich do krbu v reklame na krbové vložky (áno, aj také sme mali).

osobný archív

​Na Arbitrážnej komisii Rady pre reklamu riešime všelijaké absurdity, vulgárne zobrazovanie častí ženských tiel, niekedy bez hlavy, sprosté slovné hračky a dvojzmysly o silikónoch, veľkostiach a iné mňamky. Bizarné to je niekedy, keď si niekoľko právnikov, seniorných špecialistov na marketing a reklamu či rešpektovaná psychologička a sociologička pozerajú dno ľudskej hlúposti a nevkusu. Tieto atribúty však nehodnotíme. Venujeme sa etike, dôstojnému zobrazeniu ľudského tela, jeho relevancii k propagovanému produktu či službe, vhodnému použitiu média vzhľadom k jeho umiestneniu (bilbord pri škole, kostole...) a podobne. 

Diversity je veľká téma tohtoročného Cannes Lions, diskutovaná nielen v kontexte postavenia žien v reklamnom biznise, ale aj v kontexte ich zobrazovania v reklamných kampaniach. Za zmienku stojí kampaň a canneská prezentácia Madonny Badger, ktorá rozprúdila celosvetovú diskusiu.

V zásade sa však zhodujeme v RPR v názore, že pokiaľ je modelka, hoci sporo odetá, zobrazená slušne a v relevantnom kontexte (v reklame na plavky, spodné prádlo...), tak je to v medziach Etického kódexu OK. Ťažko totiž ukázať produkt ako podprsenku na deve odetej v roláku, všakže.

01 - Modified: 2018-09-17 19:17:30 - Feat.: - Title: Omyly a fenomény komunikácie: Kvalitne? Lacno? Rýchlo? Nedá sa všetko naraz 02 - Modified: 2018-09-04 13:11:59 - Feat.: - Title: Omyly a fenomény komunikácie: Princíp kontrastu 03 - Modified: 2018-07-23 17:32:52 - Feat.: - Title: Dokáže performance marketing budovať značku? 04 - Modified: 2018-07-24 07:15:14 - Feat.: - Title: Ako byť obľúbeným klientom? Skúste štyri veci, ktoré fungujú 05 - Modified: 2018-07-09 08:24:15 - Feat.: - Title: Starajte sa, nebojte sa. Na veľkú zmenu stačia aj tieto tri jednoduché rady
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:56