Radovan Pokojný, marketingový riaditeľ, Kia Sales Slovakia
StoryEditor

Odštartovali sme nový ročník Hodnotenia. Pozrite sa, kto rozhodoval v porote v prvom kole

24.12.2021, 00:00

Hodnotenie Stratégií odštartovalo nový ročník. Ak sa pýtate, prečo v Stratégiách začíname s novým rokom pred koncom toho starého, dôvod je prozaický. Body najlepších prác, ktoré hodnotíme počas celého roka, sa započítavajú agentúram do rebríčka Agentúry roka. Ten sa uzatvára po vyhlásení cien súťaže EFFIE AWARDS Slovakia, čo je každý rok začiatkom decembra. Aké zmeny sme si nachystali v tomto roku?

 

Nová porota zadávateľov

V Hodnotení Stratégií reklamné kampane hodnotí desaťčlenná porota. Päť členov poroty je z radu kreatívcov a nominuje ich Art Directors Club. Päť členov zastupujú zadávatelia – Stratégie vždy s novým hodnotením predstavujú piatich stálych členov z radov zadávateľov na celý rok. V tomto roku prichádzame so zmenou a spektrum hodnotiacich zadávateľov sme rozšírili na osem – kvôli väčšej flexibilite. Postupne vám ich predstavíme. Platí však to, že vždy v každom kole hodnotia piati.

Obmenené známky
Porota hodnotí známkami v škále 1 – 10. Každá známka má svoj význam. Platí, že ak agentúra dostane priemerne od každej poroty z radu kreatívcov aj zadávateľov známku 5 a vyššie, postupuje do záverečného celoročného hodnotenia, kde sa v každej kategórii zostavuje rebríček najlepších prác roka. Pozrite sa, čo znamenajú konkrétne známky.

 

Prehľad kategórií
Každý mesiac hodnotia odborníci kategórie: Vizuál, OOH, Audioreklama, Film – online video, Film – televízna reklama, Digital – social, Digital – influencer marketing, Media, Promo & Activation & Event, PR.
Dvakrát ročne sa hodnotia práce kategórií: Kampaň a Craft, redakcia si sama stanoví termíny.

Do Hodnotenia Stratégií si môže prihlasovať práce každá agentúra či klient, ktorá sa chce porovnať s reklamami, ktoré vznikajú na Slovensku. Keďže ide o jediné hodnotenie slovenských reklám na pravidelnej mesačnej báze. Stratégie oslovujú direct mailom agentúry každý mesiac, v prípade záujmu napíšte nám na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

 

A teraz sa už pozrime, aká porota hodnotila v prvom kole Hodnotenia v decembri:

01 - Modified: 2024-03-04 14:22:09 - Feat.: - Title: Sociálne médiá ako hnacia sila ekonomického rastu a konzumu 02 - Modified: 2024-01-08 09:00:00 - Feat.: - Title: Umelá inteligencia do produkcie spotov zatiaľ nezasiahla 03 - Modified: 2023-12-28 23:00:00 - Feat.: - Title: Alex Prochyra:,,Biznisy, ktoré pozvú svojich zákazníkov do hrdinského príbehu rastú." 04 - Modified: 2023-10-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Power of Sound 05 - Modified: 2023-10-27 08:10:14 - Feat.: - Title: Digitálny stage na Stratégie Fórum ukázal, že reklama v podcaste naberá na sile
menuLevel = 2, menuRoute = news/hodnotenia, menuAlias = hodnotenia, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:21