UniCredit Bank
StoryEditor

Pobočka zahraničnej banky UniCredit Bank na Slovensku má nového riaditeľa

05.11.2021, 08:42
Autor:
(red)(red)
Vo funkcii nahradí Miroslava Štrokendla, ktorý po skončení mandátu odíde do dôchodku.

Novým členom predstavenstva a riaditeľom pobočky zahraničnej banky UniCredit Bank na Slovensku bude od 1. decembra 2021 menovaný Jaroslav Habo.

Jaroslav Habo nahradí na tomto poste Miroslava Štrokendla, ktorý po skončení mandátu odíde do dôchodku.

Na jeho úspechy a princípy je pripravený nadviazať aj Jaroslav Habo, ktorý je známym bankárom hlavne v oblasti firemného bankovníctva. Kariéru začínal v bankovníctve pred 25 rokmi v Slovenskej sporiteľni. Od roku 2002 začal pracovať v HVB Bank ako špecialista projektového financovania. Neskôr prešiel viacerými pozíciami v rámci UniCredit Bank na úsekoch veľkých firiem a realít. V roku 2017 sa stal riaditeľom pre firemnú klientelu UniCredit Bank na Slovensku.

„Jaroslav Habo preukázal úspešné obchodné výsledky a som presvedčený, že svojimi bohatými profesionálnymi skúsenosťami posilní ďalší rozvoj našej banky na slovenskom trhu,“ hovorí Jakub Dusílek, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ UniCredit Bank.

Miroslav Štrokendl nastúpil v roku 1990 do Slovenskej poľnohospodárskej banky, ktorá sa po viacerých fúziách stala súčasnou UniCredit Bank. Patrí k najrenomovanejším a najdlhšie pôsobiacim bankárom súčasného slovenského trhu. Jeho celá profesionálna kariéra je spätá s bankovníctvom v Unicredit Bank a jej predchodkyniach.

Radi by sme Miroslavi Štrokendlovi pri tejto príležitost úprimne poďakovali za jeho mimoriadny prínos našej banke, v ktorej pôsobil viac než 30 rokov svojej kariéry. Počas celého pôsobenia dosahoval kvalitné výsledky vo všetkých riadených oblastiach a viedol banku, ktorá patrí ku kľúčovým hráčom na slovenskom trhu. Taktiež pod jeho vedením UniCredit Bank vždy významne a odhodlane podporovala lokálne komunity,“ pripomína Jakub Dusílek.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 23:01