StoryEditor

Česká a slovenská pobočka Microsoftu má novú hovorkyňu

24.06.2019, 13:48
Autor:
TSTS
Miroslava Aleksieva na pozícii strieda Lenku Čábelovú, ktorá sa posúva do regiónu CEE.

Novou hovorkyňou a manažérkou pre komunikáciu a spoločenskú zodpovednosť je od 1. júna 2019 Miroslava Aleksieva. Lenka Čábelová, ktorá túto pozíciu zastávala doteraz, sa posunula ako manažérka komunikácie do regiónu strednej a východnej Európy.

Miroslava Aleksieva bude mať na starosti plánovanie a realizáciu všetkých aktivít spojených s komunikáciou spoločnosti smerom k médiám a verejnosti na českom aj slovenskom trhu. Súčasťou jej práce bude tiež riadenie komunikácie a projektov zodpovedného podnikania, ako aj riadenie strategických projektov a partnerstiev  v oblasti digitálnych zručností. Do Microsoftu prichádza zo spoločnosti Asseco Central Europe, kde pôsobila na pozícii riaditeľky pre marketing a komunikáciu. Predtým pôsobila v spoločnostiach IBM Slovensko a CSC Computer Sciences. Má skúsenosti s tvorbou a realizáciou marketingových a komunikačných stratégií, ako aj filantropických projektov.

„Komunikáciu považujem v rýchlo sa meniacom a dynamickom IT odvetví za veľmi kľúčovú. Microsoft, ako líder v oblasti digitálnej transformácie a technologických inovácií, disponuje nesmierne veľkým množstvom zaujímavých tém, úspešných projektov  či inšpiratívnych príbehov. Teším sa, že ich budem môcť vo svojej novej pozícii sprostredkovávať našim zákazníkom, obchodným partnerom aj verejnosti,“ hovorí Miroslava Aleksieva. Zároveň dodáva, že „úlohou lídrov je aktívne sa podieľať aj na formovaní našej budúcnosti, a preto je skvelé, že Microsoft intenzívne pracuje s mladými ľuďmi a ich učiteľmi a prostredníctvom svojich vzdelávacích a filantropických  projektov ich pripravuje na digitálnu budúcnosť. Súčasťou mojej práce bude aktívne sa podieľať na týchto projektoch a pomáhať aj znevýhodneným komunitám využívať najmodernejšie technológie Microsoftu.“

Miroslava Aleksieva je absolventkou Fakulty managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Je vydatá a má dve deti. Vo voľnom čase sa venuje najmä rodine, ale jej koníčkom je aj literatúra či spinning.Lenka Čábelová pracuje v Microsofte od roku 2013. Po viac ako piatich rokoch riadenia komunikačných aktivít Microsoftu v Českej a Slovenskej republike sa posunula na pozíciu manažérky komunikácie Microsoftu pre strednú a východnú Európu. Jej úlohou je úzko spolupracovať s tímami v jednotlivých krajinách regiónu a pomáhať im zvyšovať povedomie o spoločnosti, o jej úspešných obchodných aj filantropických projektoch v kľúčových médiách a pre kľúčové záujmové skupiny. Pred nástupom do Microsoftu pôsobila Lenka Čábelová 13 rokov v spoločnosti PwC na rôznych pozíciách. Od roku 2008 bola riaditeľkou oddelenia marketingu a komunikácie.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 23:29