Discovery
StoryEditor

Discovery mení organizačnú štruktúru v regióne EMEA. Zo strategických dôvodov spája niekoľko trhov

03.09.2020, 14:00
Autor:
TSTS
Nové usporiadanie urýchli digitálnu transformáciu vďaka lepšej efektivite a novým investíciám.

Spoločnosť Discovery zo strategických dôvodov spája niekoľko svojich trhov v regióne EMEA, čo jej umožní ďalšie D2C investície. Discovery je dostupný v 220 krajinách a teritóriách a takmer v 50 jazykoch. Portfólio prémiových značiek zahŕňa napríklad Travel Channel, Animal Planet či Eurosport.

„Systematicky pracujeme na zefektívnení našej prevádzky a hľadaní synergií v našom podnikaní naprieč celým regiónom EMEA. Počas uplynulých rokov sme prešli dlhú cestu a touto reštruktualizáciou potvrdzujeme jasné zameranie na jednoduchšiu a kompetentnejšiu štruktúru naprieč trhmi. Vďaka kombinácii nášho know how a nášho širokého rozsahu tak dokážeme byť efektívnejší a rýchlejší v našom rozhodovaní a plne sa zamerať na budúce obchodné príležitosti,“ hovorí Kasia Kieli, President and Managing Director pre región EMEA.

​Na novú pozíciu je menovaný GM CEE & EMA Jamie Cooke (Stredná a Východná Európa, Stredný Východ a Afrika). Cooke prichádza z pozície SVP Chief of Staff EMEA.

Portfólio Jamesa Gibbonsa sa prizpôsobuje tak, aby okrem trhu vo Veľkej Británii zastrešilo aj severské trhy a Gibbons sa stáva GM pre UK & Nordics.

Severské trhy budú zjednotené pod vedením Nicklasa Norrbyho. Norrby je zodpovedný za biznis v Švédsku od roku 2019 a teraz bude priamo podriadený Jamesovi Gibbonsovi.

Belenelux bude zjednotený s Nemeckom pod vedením GM Germany & Benelux Susanne Aigner, zatiaľ čo Španielsko a Francúzsko budú zjednotené pod vedenie GM Iberia & France Antonia Ruiza.

Leah Hooper prevezme rolu SVP D2C Growth & Strategy International a Espen Skoland bude menovaný SVP Communications pre región EMEA.

Biznis v regióne CEEMCA (Stredná a Východná Európa, Stredný Východ a Afrika) bude spojený s Ruskom, Stredným Východom a Afrikou a tímom Pay TV Channel – Jamie Cooke bude aj naďalej zastupovať Victoriu Davies (SVP, GM Discovery CEEMCA) počas jej materskej dovolenky.

Generálny riaditeľ TVN Piotr Korycki oznámil svoj odchod z Discovery. Pozícia nebude znovu obsadená, jeho agendu prevezme Kasia Kieli, President a MD pre región EMEA, ktorá sa tak stane vedúcou osobnosťou poľskej televíznej siete.

„Rada by som využila túto príležitosť a poďakovala Poitrovi Koryckému a manažérom Alco de Jongovi, Laurentovi Prud´hommovi a Amande Turnbull za ich tvrdú prácu. Do budúcna im prajem všetko najlepšie,“ dodala Kasia Kieli.

01 - Modified: 2022-03-24 10:06:40 - Feat.: - Title: Zelenskyj: Muž, ktorý sa postavil Putinovi. Discovery uvedie nový dokument o ukrajinskom prezidentovi 02 - Modified: 2021-09-16 09:38:56 - Feat.: - Title: Discovery Sports podpísala desaťročnú zmluvu na exkluzívne vysielanie Laver Cupu v Európe 03 - Modified: 2021-05-18 12:35:52 - Feat.: - Title: Amazon chce za deväť miliárd dolárov prevziať hollywoodske štúdio MGM 04 - Modified: 2021-02-25 15:11:57 - Feat.: - Title: Ako na vývoj vakcíny v rekordnom čase? Svetoví experti zdieľajú svoje skúsenosti v novom dokumente 05 - Modified: 2021-01-20 10:13:46 - Feat.: - Title: Eurosport rozširuje cyklistickú ponuku naprieč Európou
menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 08:53