Marek VagovičHNtelevízia
StoryEditor

Marek Vagovič odchádza z Aktualít. Bude písať pre Postoj

04.04.2022, 11:55
Autor:
hrnhrn
Investigatívny novinár chce rozbehnúť vlastné vydavateľstvo a venovať sa aj písaniu kníh.

Dlhoročný investigatívny novinár Marek Vagovič ukončil po šiestich rokoch svoje pôsobenie v Aktualitách a nastupuje do vydavateľstva Postoj. O svojich nových plánoch a videoreláciách, ktoré bude robiť, hovoril v rozhovore pre Postoj.

Ako v rozhovore uviedol, pre zmenu sa rozhodol, lebo sa chce viac venovať písaniu a rozbehnúť aj vydávanie kníh. „Podmienkou bolo vzdať sa relácie Na rovinu, politických komentárov i šéfovania investigatívnemu tímu,“ uviedol v rozhovore a dodal: „Chcel som mať aj trochu voľnejšie ruky, takže som prešiel na externú spoluprácu. Život v jednom médiu má aj isté obmedzenia – teraz som kvázi voľný hráč, cítim sa oveľa slobodnejšie.“

Pre Postoj bude písať bezpečnostné analýzy, politické komentáre a moderovať diskusnú reláciu typu Na rovinu. „V Aktualitách už budem robiť len reláciu Na scéne. Okrem toho budem raz mesačne moderovať verejné diskusie a písať knihy,“ uviedol.

Marek Vagovič vyštudoval históriu na Trnavskej univerzite v Trnave. Pracoval v redakciách Pravda, SME, .týždeň a Domino fórum. Na portáli aktuality.sk zakladal oddelenie investigatívneho tímu.

V období 2006 až 2016 bol pätnásťkrát nominovaný na Novinársku cenu Nadácie otvorenej spoločnosti a sedemkrát ju vyhral.

Vydavateľom denníka Postoj je spoločnosť Postoj Media, denník vychádza v spolupráci s občianskym združením Postoj. Šéfredaktorom je Martin Hanus.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. apríl 2024 14:49