Telekom
StoryEditor

Piatkový relax s Petrom Gálikom: Dokonalý deň? Neskoré vstávanie, dobré raňajky a nové zákutia v zahraničí

04.08.2017, 10:07
Autor:
redred
Špecialista komunikácie Peter Gálik z Telekomu má rád striedanie tém v práci, ktoré mu prináša dostatočný adrenalín.

Kde vás stretneme v piatok večer?Dve ulice od domu máme nové talianske bistro. Podávajú tam výborné prosecco, vyrábajú úžasnú zmrzlinu a iné talianske špeciality. Vždy ma poteší prístup majiteľov, ktorý dáva ich podniku osobité čaro.

Ktorý článok v médiách vás tento týždeň zaujal?

Biely dom vymenil šéfa komunikácie len po desiatich dňoch v úrade. Bolo zaujímavé sledovať, aký to malo rýchly spád.

Aká téma u vás zarezonovala v poslednom čase?

Tých tém bolo viacero, najvýraznejšie asi séria podstatných zmien na televíznom trhu.

Bez ktorej aplikácie by ste nevedeli existovať?

Existovať by som vedel bez akejkoľvek aplikácie. V rebríčku najpoužívanejších však mám natívnu appku Mail na iPhone, vďaka ktorej viem riešiť pracovné záležitosti odkiaľkoľvek. Facebook, ktorý mi pomáha udržať si prehľad o aktuálnom dianí a tiež aplikáciu mojej banky. Z tých oddychových je to Deezer, cez ktorý si streamujem hudbu.

Čo je pre vás adrenalín, ktorý potrebujete k životu?

Mám rád rýchle striedanie tém v práci, čo mi prináša adrenalín, ktorý mi úplne stačí. Ráno napríklad pripravujem odpovede na otázky novinára týkajúce sa internetového pripojenia, popri tom sa ozve redaktor z televízie, pretože je v obci na východe, kde nám nákladné auto postrhávalo telekomunikačné káble a on okamžite potrebuje aktuálne informácie, zároveň s kolegami a agentúrou pripravujeme tlačovú konferenciu. Potrebujete byť tak trochu odborník vo viacerých oblastiach, vedieť medzi nimi nielen prepínať, ale ich aj navzájom kombinovať, aby ste vedeli byť pre druhú stranu partnerom. Toto je to, čo ma na mojej práci baví.  

Inšpiratívna kniha, ktorú odporúčate?

Tie knihy, ktoré sa tradične odporúčajú ako motivačné či inšpiratívne často obsahujú všeobecné pravdy, ktoré si už o týždeň nepamätáte. Odporúčam však čítať čo najviac, všetko od Dominika Dána po svetové klasiky, vo všetkom si nájdete niečo, čo zaujme. Aktuálne mám rozčítanú novelu „IT“ od Stephena Kinga.

Čo pre vás znamená maximálny relax?

Oddych v prírode s nulovou hrozbou nečakaných pracovných povinností.   

Ak by ste si mohli vybrať kohokoľvek na svete, koho by ste pozvali na pracovný obed?

Nešpecifikovali ste, že má ísť o jedného a žijúceho človeka, takže by som si vybral hneď niekoľko ľudí z rôznych oblastí, ktorí mali alebo majú veľký vplyv na smerovanie sveta, od hudobníkov až po úspešných podnikateľov.  

Vaša najlepšia dovolenková destinácia?

Aktuálne mám chuť odletieť s mojou manželkou a dcérkou niekam do Karibiku.

Reklama, ktorá vás neotravuje?

Keď mi kolegovia tesne pred jej nasadením ukázali hotovú reklamu na náš SmartHome, úprimne ma rozosmiala. Ubehlo niekoľko mesiacov a stále ma vie pobaviť. To prepojenie myšlienky, hereckých výkonov, formy a posolstva je jednoducho úžasné.

Ktorých ľudí si vážite, sú pre vás vzorom?

Hlavne moji rodičia. Tých ľudí je však oveľa viac, v posledných rokoch som mal tú česť stretnúť množstvo inšpiratívnych osobností.  

Ak by ste sa zajtra zobudili s nejakou novou schopnosťou, aká by to bola?

Teleportácia alebo cestovanie v čase. Obe by boli naozaj super.

Čo by ste zmenili vo vašej brandži, ak by ste mali takú moc?

Bol by som rád, ak by mali novinári na Slovensku priestor a snahu ísť viac do hĺbky tém, ktorým sa venujú. Nechcem zovšeobecňovať, ale niekedy dostaneme otázky, pri ktorých je na prvý pohľad jasné, že novinár má o téme minimálny prehľad. Alebo naopak, niekedy už z otázok viete, ako bude výstup vyzerať, novinár má z nejakých dôvodov vytvorený nesprávny názor, no diskusii sa vyhýba. Myslím si, že občas predpokladá, že ho budem zavádzať, alebo neprimerane hájiť spoločnosť, ktorú reprezentujem, no takto to nefunguje. Na druhej strane však chápem, že aj s takýmito praktikami sa novinári často stretávajú, sám som to zažil, keď som bol ešte na druhej strane.

Pre ktorú značku by ste chceli pracovať?

 Na to sa ma opýtajte, keď práve nebudem pracovať pre Telekom.


Ako si predstavujete dokonalý deň?

Začal by neskorým vstávaním a dobrými raňajkami. Určite by bol o objavovaní nových miest a zákutí doma alebo v zahraničí.

 

01 - Modified: 2023-11-03 15:51:49 - Feat.: - Title: Telekom rieši nepríjemné otázky za vianočným stolom. Ukazuje, že rešpekt je ten najkrajší darček 02 - Modified: 2023-08-03 10:13:31 - Feat.: - Title: THIS IS LOCCO a HEINEKEN úplne ovládli kategóriu Vizuál 03 - Modified: 2022-08-24 09:00:05 - Feat.: - Title: Telekom: Máme optický internet, ktorý je WOW! 04 - Modified: 2022-08-09 19:59:27 - Feat.: - Title: Telekom uvádza na trh úplne novú MIXI ponuku pre predplatené karty 05 - Modified: 2022-06-03 19:34:29 - Feat.: - Title: Motívom letnej kampane Telekomu je fenomén zvaný Mamil
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:25