StoryEditor

Tesco v Británii už začalo vianočný predaj. Kedy bude na Slovensku?

14.08.2018, 12:31
Autor:
rmrm
Obchodné reťazce prezradili, kedy začne predaj vianočných ozdôb a doplnkov u nás.

Hoci aj Veľkú Britániu sužujú horúčavy a Vianoce sú ešte ďaleko, predajňa reťazca Tesco v anglickom meste Bristol už ponúka vianočné cukrovinky. A krčma v meste Filton má dokonca, od 2. augusta, už aj vianočný stromček.

Opýtali sme sa preto zástupcov obchodných reťazcov na Slovensku, kedy začnú s predajom vianočných ozdôb, cukroviniek či doplnkov. Kedy je podľa nich ten správny čas?

Tomáš Bezák, Vedúci úseku komunikácie Lidl SR:

Sortiment súvisiaci so sviatočným obdobím zaraďujeme do predaja postupne, s predstihom niekoľkých týždňov, rozhodne nie mnohých mesiacov.

Naši zákazníci zároveň vedia, že počas týždňov bezprostredne predchádzajúcim Vianociam či Veľkej noci im ponúkame prémiové produkty v rámci tematických „Deluxe týždňov". pixabay.com Eva Čekovská, Communication Coordinator TESCO STORES SR:

Vianoce sú pre všetkých obchodníkov najvýznamnejšou sezónou. Na základe našich skúseností zákazníci viac nakupujú už od novembra, pričom tzv. „nákupná horúčka“ vrcholí v priebehu decembra až do Štedrého dňa.

Nakupovanie darčekov začínajú mnohí riešiť v predstihu, a to od októbra, avšak najväčší záujem zákazníkov je o špeciálne ponuky, ktoré prebiehajú počas novembra a decembra na sortiment hračiek, kozmetických balíčkov, oblečenia našej značky F&F pre ženy, mužov i deti, či zimné dekorácie.

Aj v Tesco obchodoch sa v predvianočnom období sústredí viac zákazníkov ako počas bežných dní. Najrušenejšie dni bývajú štandardne piatky, soboty a nedele. Zákazníci si pred Vianocami radi doprajú kvalitnejšie a exkluzívnejšie výrobky.

Anna Buzinkay, Marketing and PR director Terno:

Tovar naskladňujeme priebežne od októbra. Zákazníci nájdu prvé vianočné položky v regáloch v druhej polovici októbra, kompletný sortiment vianočných cukroviniek od prvého novembra a kozmetiku či dekorácie približne v polovici novembra.

Pokiaľ ide o ideálny čas na začiatok vianočného predaja, rozlišujeme dve kategórie – pri cukrovinkách hovoríme o novembri; v prípade kozmetiky a dekorácií o prelome novembra a decembra.

Lucia Langová, vedúca úseku firemnej komunikácie a hovorkyňa Kaufland:

Už od nášho vstupu na slovenský trh začíname s predajom vianočných cukroviniek na konci septembra. Ponuka je určená zákazníkom, ktorí uprednostňujú skoršiu prípravu na sviatky a chcú sa vyhnúť zhonu v predvianočnom čase. Stretáva sa s dobrou odozvou, preto ju i každoročne opakujeme. Chápeme, že po  teplotách nad 30 stupňov sú vianočné cukrovinky pre niekoho schladením, avšak Vianoce sú už o tri mesiace na to, či sa nám to páči alebo nie. Ľudia si bežne kupujú letné first minute dovolenky už v decembri alebo nové lyže v lete, dalo by sa teda povedať, že naša ponuka prichádza v porovnaní s týmito termínmi relatívne neskoro. pixabay.com Denisa Pernicová, marketingová riaditeľka BILLA:

Zaradeniu vianočného sortimentu predchádza komunikácia s našimi zákazníkmi, keď si vyžiadajú tovar skôr, vychádzame mu v ústrety. Samozrejme pri plánovaní predaja sa riadime nákupnými zvyklosťami na našom trhu a analyzujeme správanie počas minulých rokov. Retailové spoločnosti obvykle zaraďujú vianočný sortiment do svojej ponuky v druhej polovici októbra.

01 - Modified: 2024-03-01 08:01:13 - Feat.: - Title: Ďalšia legenda v Kauflande: Ján Mistrík objavuje chuť slovenských výrobkov 02 - Modified: 2023-10-20 08:15:59 - Feat.: - Title: Kaufland má po 13 rokoch na Slovensku nového generálneho riaditeľa. Novým CEO je Sven Reinhard 03 - Modified: 2023-09-21 08:55:34 - Feat.: - Title: Kaufland má prvú zelenú predajňu. Pri jej stavbe použil drevo namiesto betónu 04 - Modified: 2023-09-14 11:23:00 - Feat.: - Title: Kaufland má nový spot o kupónoch. Vyzerá ako reality show 05 - Modified: 2023-08-31 08:00:00 - Feat.: - Title: Oceňovaná kampaň Nespokojní zamestnanci Kauflandu pokračuje spotom s lingvistkou Emíliou
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 20:08