archív Kamila Aujeskeho (na obr. vľavo) a Michala Fehéra (na obr. vpravo)
StoryEditor

Agentúra Kamila Aujeskeho sa rozrastá

16.01.2019, 14:49
Autor:
(pš)(pš)tsts
Po novom sa bude venovať aj developerským IT riešeniam.

Agentúra Kamila Aujeskeho samsiDigital už nebude poskytovať len služby spojené s digitálnou komunikáciou, ale bude vďaka internému developerskému tímu zabezpečovať aj vývoj IT riešení. Tím samsiDigital sa tak rozrastie na  pätnásť ľudí.

Zmenou prejde aj vlastníctvo agentúry. "Po dlhšej externej spolupráci s Michalom Fehérom sme spoločne dospeli k rozhodnutiu, že sa stane 50 percentným spoločníkom v samsiDigital. Zároveň bude zastávať pozíciu technický riaditeľ. Vybudujeme tak interný technologický tím, aby sme sa mohli zameriavať na nové technológie," hovorí Kamil Aujesky, zakladateľ samsiDigital.  

Michal má vyše jedenásť rokov skúseností v IT oblasti a pozná túto sféru z viacerých pohľadov. Na korporátnej úrovni pracoval ako senior web developer a leader backend tímu v Lenovo Slovakia, kde vyvíjal interné systémy a optimalizoval procesy pre celú EMEA. Na freelance úrovni spolupracoval s viacerými významnými bratislavskými štúdiami a agentúrami, napríklad na projektoch pre Zuno Bank, Finportal, OVB, DM, Hopin, TEDx. IT pozná aj z podnikateľskej stoličky, ako zakladateľ backend štúdia Studio TEM, ktoré sa sústreďuje na ecommerce sféru a tvorbu WordPress webov na mieru.  

"Vždy som mal ambíciu vybudovať agentúru, ktorá by vedela v oblasti IT a digitálu poskytnúť klientovi full-service. S tým, že by jednotlivé tímy ľudí (dizajnéri, frontend a backend developeri, kreatívci, marketéri) boli in-house, a nie ako subdodávka," hovorí Michal Fehér. "Takúto firmu, pokiaľ chcete založiť na kvalite, nevybudujete len tak na zelenej lúke. Začal som preto s tým, čo som študoval a čomu som sa aj celý profesný život venoval, s programovaním. Vybudoval som backend štúdio Studio TEM, ktoré dodáva služby klientom, prípadne iným agentúram a štúdiám."

Fehér hovorí aj o cieľoch agentúry: "Okrem vybudovania IT tímu, ktorý bude vedieť zreáliť všetky nápady dizajnérov a kreatívcov v rámci agentúry, sa budem zameriavať aj na vývoj v “cutting edge” technológiach, ako napríklad voice. Mojim cieľom je, aby samsiDigital bola v očiach komunity aj klientov braná ako značka, ktorá má dostatok skúseností priniesť hodnotu v experimentálnych projektoch a byť spoľahlivým partnerom pre firmy, ktoré sa už teraz chcú pripraviť na technológie a trendy zajtrajška."

Rozhodnutie rozšíriť služby agentúry a spoluprácu s Michalom Fehérom hodnotí Kamil Aujesky ako logický krok. "Myslím si, že na vybudovanie špičkovej digitálnej agentúry sú vo vedení potrební viacerí ľudia, ktorí sú vynikajúcimi odborníkmi vo svojom segmente. Preto som veľmi rád, že sa nám s Mišom podarilo dohodnúť rovnocennú spoluprácu a verím, že to samsiDigital z dlhodobého hľadiska iba prospeje. Viem, že v digitálnej komunikácii sme top odborníci, a vďaka Mišovi sme sa nimi stali aj v technologickej časti digitálneho marketingu, čo ma veľmi teší."

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 12:16