Reuters
StoryEditor

Kráľovná Alžbeta II. si hľadá správcu sociálnej siete, ponúka dobrý plat a obedy zadarmo

14.12.2019, 18:54
Kráľovská rodina zdieľala ponuku pozície riaditeľa sociálnych sietí na sieti LinkedIn.

Až 50 tisíc libier ročne (približne 60-tisíc eur), voľné víkendy a obedy zadarmo. Britská kráľovná Alžbeta II. sa vo svojich 93 rokoch rozhodla nájsť človeka, ktorý bude spravovať obsah jej sociálnych sietí a udrží tak kontakt kráľovnej s celosvetovou verejnosťou.

Buckinghamský palác zverejnil pracovnú ponuku vo štvrtok na svojich oficiálnych stránkach a profesijnej sociálnej sieti LinkedIn. Prihlásilo sa už 200 záujemcov. Informoval o tom denník The New York Times.

​Kráľovská rodina zdieľala ponuku pozície riaditeľa sociálnych sietí na sieti LinkedIn (sociálna sieť, kde môže používateľ zdieľať svoj životopis, alebo naopak pracovné ponuky a spojiť sa tak s potenciálnym zamestnancom či zamestnávateľom).

O ponuke informovala vo štvrtok 12. decembra a do piatku sa na pozíciu prihlásilo už 200 užívateľov. Záujemcovia môžu posielať svoje životopisy do Štedrého dňa, teda 24. decembra.

Voľné víkendy a obed zadarmo

"Je jasné, že Váš obsah budú sledovať milióny sledujúcich," píše sa tučným písmom v ponuke. Čo si pravdepodobne všetci uchádzači uvedomujú, lebo ich zamestnávateľom bude skutočne britská kráľovná. Medzi benefity budúceho správcu sociálnych sietí patria napríklad voľné víkendy alebo obedy zdarma.

Ideálnym kandidátom je podľa Buckinghamského paláca niekto, kto má skúsenosti so správou významných webových stránok, sociálnych sietí a ostatných digitálnych formátov.

Kráľovná hľadá ozajstného znalca sociálnych sietí, ktorý vybuduje obsah a pomôže jej udržať kontakt s miliónmi sledujúcich. "Je to o tom nestáť na mieste a hľadať nové cesty k udržaniu prítomnosti kráľovnej vo verejnom povedomí na svetovej scéne," píše sa v popise pracovnej pozície.

Ponuka vo štvrtok presmerovávala žiadateľov na oficiálny web kráľovskej rodiny. Aj tu sú popísané podrobné informácie o tom, koho kráľovná hľadá. Mzda budúceho správcu sociálnych sietí sa pohybuje od 45 do 50 tisíc libier ročne (takmer 60-tisíc eur), a to na základe jeho skúseností. Pracovný čas bude od pondelka do piatku a budúci zamestnanec odpracuje celkom 37,5 hodiny týždenne.

Chce kontrolovať svoj obraz

Profesorka britskej modernej histórie na Bostonskej univerzite Arianne Chernock si myslí, že táto pozícia uznáva úlohu sociálnych sietí, ktoré pomáhajú kráľovskej rodine kontrolovať ich verejný obraz.

"Myslím si, že kráľovská rodina sa snaží vymyslieť, ako byť proaktívnejšia vo vzťahu k médiám," povedala pri rozhovore pre denník The New York Times. Takisto poznamenala, že kráľovská rodina má aj svoj YouTube kanál.

Sociálne siete nie sú medzi blízkymi kráľovnej žiadnou novinkou. Harry a Meghan Markleová, vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, pravidelne zdieľajú fotografie na spoločnom Instagrame, ktorý sleduje takmer 10 miliónov ľudí. V júli na ňom zverejnili fotografie zo súkromného krstu ich syna Archieho.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:46