StoryEditor

Reklamu s ruskými surikatami už v britských televíziách neuvidíte

01.03.2022, 09:52
Autor:
(pš)(pš)
Spoločnosť Comperthemarket svoje spoty s fiktívnym ruským miliardárom už stiahla.

Cenový porovnávací web Comparethemarket stiahol svoje reklamy s animovanou ruskou surikatou Aleksandrom Orlovom. Dôvodom je ruská invázia Vladimíra Putina na Ukrajinu.

Spoločnosť, ktorá za posledný rok minula v Spojenom kráľovstve odhadom 90 miliónov libier na marketing, z čoho asi dve tretiny tvorili investície do televíznej reklamy, zároveň uviedla, že prehodnotila svoj mediálny plán, aby sa uistila, že reklamy sa nezobrazujú okolo správ týkajúcich sa Ukrajiny, píše Guardian.

„Surikaty Comparethemarket sú fiktívne postavy a nemajú nič spoločné s Ruskom a súčasnou situáciou,“ povedal hovorca spoločnosti, ktorú vlastní spoločnosť BGL. Hovorca zdôraznil, že kontrolujú reklamu, aby sa uistili, že je citlivá k aktuálnej situácii.

Reklamy, v ktorej vystupuje skupina surikát pod vedením ruského miliardára z Moskvy - Aleksandra Orlova a jeho pomocníka  Sergeja, porovnávacia platforma spustila v roku 2009. Počas uplynulých rokov sa práve vďaka tejto reklame stala platforma  Comparethemarket jednou z najlepších v Británii.
archív

Surikata Orlova je v Británii celkom obľúbená, najmä jeho chytľavá fráza "simples". Fráza sa rozšírila tak, že len rok po uvedení reklamy na trh bola zaradená do Collins English Dictionary.

Memoáre fiktívnej postavy Aleksandra Orlova s názvom „A Simples Life“ sa v roku 2010 dostali medzi 100 najpredávanejších kníh Amazonu. Svoj život má táto fiktívna postavička aj na Twitteri, kde má 55 800 sledovateľov.



menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:58