StoryEditor

Talianska značka Loro Piana sa dištancuje od Putina

31.03.2022, 13:43
Autor:
rmrm
Urobila tak po tom, ako si Vladimír Putin na oslavu výročia anexie Krymu obliekol kabát Loro Piana.

Talianska odevná značky, ktorú vlastní francúzska skupina LVMH, sa oficiálne dištancovala od Vladimira Putina po tom, čo si ruský prezident v piatok na moskovskom štadióne obliekol zimný kabát z jej najnovšej kolekcie. Uvádza portál italianinsider.it.

Putin sa v kabáte značky Loro Piana v hodnote 12 000 eur, objavil pred kamerami na pódiu olympijského štadióna v Moskve, počas osláv výročia anexie Krymu.

Na sociálnych sieťach sa následne rozprúdila kritika smerom k talianskej značke. Jej zástupcovia reagovali s tým, že celá spoločnosť sa od Putina a jeho aktivít dištancuje. „Je jasné, na ktorej strane sme sa rozhodli stáť,“ povedal šéf rodinnej firmy Pier Luigi Loro Piana a zdôraznil, že módna spoločnosť už prerušila dodávky do Ruska a zatvorila butiky na dobu neurčitú.

„Tento kabát sa vyrába už nejaký čas a nevieme, kedy sa datuje jeho kúpa. Boli sme konfrontovaní s publicitou, ktorá určite nebola príjemná, zatiaľčo v skutočnosti pomáhame ukrajinskému ľudu,“ dodal Pier Luigi Loro Piana. Spoločnosť poskytuje prikrývky a vlnené výrobky pre Ukrajincov utekajúcich pred vojnou a pre tých, ktorí pri bombardovaní prišli o všetko.

„Putin by sa mal zamyslieť nad tým, čo robí ľuďom žijúcim na Ukrajine,“ uzavrel Pier Luigi Loro Piana.

italianinsider.it

​Loro Piana je popredná piemontská značka špecializujúca sa na kašmírové oblečenie. V roku 2013 kúpila francúzska luxusná značka LVMH 80-percentný podiel v módnej spoločnosti Loro Piana.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 06:31