StoryEditor

Red Bull po adrenalíne prináša umenie. Spojil breakdance a klasickú hudbu

30.09.2016, 12:46
Autor:
redred
Organizuje Flying Bach - predstavenie, ktorým chce spojiť generácie. 
Red Bull –značka dobre známa adrenalínovými aktivitami, teraz stavila na umenie. Spojila na prvý pohľad dva nezlúčiteľné svety – svet breakdance a svet vážnej hudby.
 
7 – 8. októbra do bratislavského Istropolisu prináša predstavenie s názvom Red Bull Flying Bach, v ktorom tanečníci a zároveň štvornásobní majstri sveta zvizualizujú známe Bachove dielo – Temperovaný klavír.

Ako ale hovoria zástupcovia značky pre Stratégie, Red Bull aktívne podporuje práve hudobnú scénu, napríklad Red Bull Busom či samotnou podporou festivalov. "Nie sú to len eventy, ktoré podporujeme, ale sú to všetko naše vlastné koncepty, ktoré patria do dielne Red Bull."

Ako sme ale pri značke Red Bull zvyknutí, aj v tomto prípade si ide svojou cestou a Bachove dielo tanečníci netancujú, ale originálne oživujú jednotlivé jeho časti. Balerína a vznešené piruety striedajú “nepošlušní” chlapci točiaci sa na hlavách, uvádza Red Bull v správe. Kombinujú tak pouličný tanec s precíznosťou baletu.
 
Skupina tanečníkov, ktorí si hovoria Flying Steps, sú z Berlína a fungovať začali v roku 1993. O unikátne tanečné predstavenia sa zaslúži 35 umelcov.
 
Red Bull však za predstavením vidí aj niečo viac ako len prepojenie nehynúcej klasiky so súčasnou dynamikou. Flying Bach prináša ľuďom aj ako príležitosť zotrieť redgeneračné rozdiely medzi mladými a staršími. Aj preto na predstavenie pozýva deti s rodičmi či starými rodičmi. 
 
Red Bull

Red Bull

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:12