archív
StoryEditor

V Mexiku poburuje kampaň proti sexuálnemu násiliu

02.04.2017, 19:59
Autor:
redred
Dôvodom je, že v metre zobrazuje mužské genitálie.

Muži, ktorí pravidelne cestujú metrom v Mexiko City museli dostať šok, keď vstúpili do metra a posadili sa na sedadlo, ktorá bola vytvarovaná do tvaru mužskej postavy, vrátane genitálií. Takúto špeciálnu sedačku umiestnili do metra tamojší bojovníci proti sexuálnemu násiliu. Mala tak poukázať na to, aké to majú obťažované ženy vo verejných dopravných prostriedkoch v Mexiko City ťažké. Pri sedačke na zemi je aj poznámka - "Je to nepríjemné sedieť tu, ale nie je to nič v porovnaní s tým, s akým sexuálnym násilím sa stretávajú ženy denne."

Sedačka s vytvarovanými mužskými genitáliami vo videu ukazuje reakcie cestujúcich. Mnohé sú znechutené, zmätené, na tvárach badať zdesenie. Podobne pohoršujúce a negativistické reakcie sú aj v komentároch pod videom. Ľuďom prekáža, že kampaň "hádže všetkých mužov do jedného vreca". Jedna žena napríklad napísala: "Táto kampaň ma veľmi hnevá. Hovorím aj iným ženám - nemáte synov, otcov, partnerov. Súhlasíte s takýmto zovšeobecňovaním a demonizáciou mužského pohlavia?

Video, z ktorého sa medzičasom stal virál, je súčasťou kampane, ktorú podporuje aj vláda Mexika. V Mexiko City je sexuálne obťažovanie vo verejným dopravných prostriedkoch problém, nepomohla ani  aktivita z minulých rokov, na základe ktorej sa prvé tri vagóny metra vyhradili iba ženám. Viac si môžete prečítať tu.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 09:32