Fľaša Kláštornej Kalcia je vyrobený len z recyklovaných PET fliaš.
StoryEditor

Kláštorná Kalcia sa ako prvá plní iba do obalov zo slovenských zálohovaných fliaš

22.03.2023, 13:46
Autor:
redred

Vo výrobnom závode v Kláštore pod Znievom spustili plnenie minerálnej vody do fliaš vyrobených len z recyklovaných PET fliaš a stávajú sa tak pionierom v uzavretí cirkularity svojich obalov.

Z fľaše do fľaše, z plechovky do plechovky. Tento hlavný cieľ, prečo Slovensko v roku 2022 zaviedlo zálohový systém na jednorazové nápojové obaly, sa podarilo medzi prvými naplniť spoločnosti Kofola.

V týchto dňoch spustila vo svojom výrobnom závode v Kláštore pod Znievom plnenie minerálnej vody Kláštorná Kalcia do fliaš vyrobených iba z recyklovaných PET fliaš zo slovenského zálohového systému a stáva sa tak u nás pionierom v uzavretí cirkularity svojich obalov.

image

Príprava fliaš.

„Jednou z hodnôt značky Kláštorná Kalcia, ale aj celej Skupiny Kofola je udržateľnosť, preto sme využili prvú príležitosť na uplatnenie opcie na odkúpenie PET obalov zo slovenského DRS. Sme radi, že sa tak posúvame v ekológii na ďalší stupeň,“ hovorí Jannis Samaras, generálny riaditeľ Skupiny Kofola. Spoločnosť odkupuje PET fľaše v modrej farbe, zelenej aj čírej a spracovaný materiál bude postupne využívať do obalov svojich nápojov.

Minerálna voda Kláštorná Kalcia, ktorá sa doteraz plnila do 100 percent rPET fliaš vyrobených z číreho recyklovaného materiálu pochádzajúceho z celej Európy, sa už teraz v marci 2023 stala prvou značkou plnenou do rPET fliaš vyrobených iba z PET fliaš pochádzajúcich zo slovenského zálohového systému.

image

Klaštorná Kalcia

Vďaka tomu začala napĺňať svoj záväzok v oblasti cirkularity obalov na regionálnej úrovni.

Fľaše z recyklovaného PETu patria k tým najekologickejším

Aj keď je PET materiál často vnímaný negatívne, patrí k jednému z najlepšie spracovateľných obalových materiálov. Pri výrobe 100 percent rPETupre Kláštornú Kalcia vo výrobných závodoch spoločnosti ALPLA vzniká o 92 percent menšia uhlíková stopa ako pri výrobe panenského PET, teda z primárnej suroviny, z ropy.

image

Fľaša z fľaše.

„Veľmi nás teší, že sa nám vďaka intenzívnej spolupráci všetkých zainteresovaných – Správcu, nášho dodávateľa obalov, aj kolegov z výroby - podarilo prakticky obratom prejsť na obaly vyrobené z recyklovaných PET fliaš vyzbieraných v zálohovom systéme na Slovensku. Tento posledný krok v uzavretí materiálového kruhu našich fliaš budeme komunikovať okrem PR a online aj na etikete produktu, ktorá približne od mája ponesie aj informáciu FĽAŠA Z FĽAŠE,“ hovorí za značku Kláštorná Kalcia jej senior brand manager Ivana Minarič, Kofola Česko Slovensko.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 01:14