TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Prezidentka Čaputová bude hostkou O 5 minút 12, hovoriť bude o aktuálnej situácii

01.10.2021, 16:05
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a TA3.

Víkendové politické diskusie sa budú venovať najmä zhodnoteniu politickej a sociálno-ekonomickej situácie na Slovensku v kontexte prezidentkinej správy o stave republiky. Neobídu ani možnosti štátu pri riešení avizovaného rastu cien energií či potravín a pripravenosť na tretiu vlnu pandémie. 

V Sobotných dialógoch Rádia Slovensko budú diskutovať predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) a podpredseda výboru Ladislav Kamenický (Smer-SD). Moderátorka Marta Jančkárová bude so svojimi hosťami diskutovať o dosahu pandémie na ekonomiku Slovenska a možnosti štátu pri riešení avizovaného nárastu cien energií či potravín.

Prvou hostkou nedeľnej relácie O 5 minút 12 bude prezidentka Zuzana Čaputová. Moderátor Marek Makara bude s hlavou štátu hovoriť o aktuálnej politickej a spoločenskej situácii.

V druhej časti relácie prídu do štúdia Jednotky RTVS člen predsedníctva hnutia OĽaNO Michal Šipoš a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš. Zhodnotia situáciu na Slovensku v kontexte prezidentkinej správy o stave republiky, venovať sa budú aj tretej vlne pandémie a možnostiam upokojenia politického a spoločenského napätia.

Relácia Na telo televízie Markíza sa bude venovať aj pretrvávajúcemu napätiu vo vládnej koalícii ohľadom kompetencií generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Boris Kollár hovorí dokonca o možnom odchode stany Sme rodina z koalície.

Moderátor Michal Kovačič sa bude o aktuálnych témach s podpredsedníčkou strany Hlas-SD Denisou Sakovou a podpredsedom parlamentu a poslancom strany OĽaNO Gáborom Grendelom.

Na telo prinesie aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS, ktorý skúmal názory ľudí na otázku povinného očkovania pre učiteľov, lekárov a zamestnancov domovov seniorov.

Aktualizácia: V relácii V politike na TA3 budú diskutovať minister hospodárstva a predseda strany SaS Richard Sulík a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Moderuje Rastislav Iliev.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 17:32