RTVS
StoryEditor

Mafra Slovakia sa sťažuje na redaktorku RTVS. V reportáži z Česka neoslovila všetky strany

20.11.2017, 10:03
Autor:
dbsdbs
Zuzana Kovačič-Hanzelová nedala v reportáži priestor vydavateľstvu Mafra.

Mafra Slovakia, dcérska spoločnosť českého vydavateľstva Mafra, podala po reportáži v Správach RTVS sťažnosť na Radu pre vysielanie a retransmisiu. Podľa sťažnosti redaktorka Zuzana Kovačič-Hanzelová v reportáži tesne pred parlamentnými voľbami v Česku hodnotila Lidové Noviny a Mladú frontu DNES bez toho, aby dostali priestor na vyjadrenie. 

"Redaktorka Kovačič-Hanzelová by mohla rešpektovať základné novinárske pravidlo, že o kom točí, toho osloví. Je to totálne absolútna neprofesionalita, zvlášť u redaktorky, ktorá sa tvári, že je elitnou novinárkou RTVS. Je to, ako keby sa Markíza a JOJ vyjadrovali k RTVS, no RTVS by nikto neoslovil,“ povedal pre Omédiách.com Vladimír Mužík, výkonný riaditeľ vydavateľstva.

V reportáži redaktorka hovorí, že médiá, ktoré v Česku vlastnil neskorší víťaz volieb Andrej Babiš, mu v kampani výrazne pomáhali. Zuzana Kovačič-Hanzelová dala priestor na vyjadrenie Erikovi Taberymu z Respektu, Adamovi Znášikovi ktorý bol šéfom kampane strany ODS a Jindřichovi Šídlovi zo Seznamu.cz. Všetci komentovali napríklad pokrývanie kauzy Čapí hnízdo v Lidových novinách a Mladej fronte DNES. Nikto zo zástupcov spomínaných novín, alebo vydavateľstva Mafra v reportáži priestor nedostal. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:34