StoryEditor

Eurosport uzatvára novú päťročnú dohodu na vysielanie US Open

20.11.2017, 10:28
Autor:
TSTS
Podľa novej dohody platnej do roku 2022 má Eurosport výhradné práva na vysielanie tenisového turnaja.

Eurosport bude aj naďalej prinášať jednu z najzaujímavejších športových udalostí súčasnosti, pretože dostal súhlas potrebný k vysielaniu US Open v celej Európe na ďalších päť rokov. Výnimku tvorí Veľká Británia a Írsko, kde Eurosport v minulosti postúpil vysielacie práva.

Nová dohoda, ktorá má platnosť do roku 2022 a dáva Eurosportu výhradné práva na vysielanie tohto tenisového turnaja, zdôrazňuje záväzok televíznej stanice prinášať divákom to najlepšie z prémiového a live vysielania športového obsahu. Dohoda zaisťuje, že fanúšikovia budú môcť sledovať po celý rok na televíznych kanáloch Eurosportu a cez službu Eurosport Player hviezdy ako je Rafael Nadal, Roger Federer alebo nová ženská svetová jednotka Simona Halepová, ako hrajú na významných tenisových turnajoch – grandslamoch v Melbourne, Paríži a v New Yorku.

Eurosport bude v Európe vysielať US Open až do roku 2022
• Na Eurosporte bude i naďalej vysielaný tenisový grandslam

Eurosport i naďalej dopĺňa živé vysielanie každého grandslamu najlepšou zostavou programovej ponuky a prináša najuznávanejšie osobnosti tohto športu, ktoré ponúkajú svoje jedinečné pohľady v role komentátorov.

Patrí sem celý rad tenisových legiend, akými sú napríklad Mats Wilander, Chris Evert, Barbara Schett, John McEnroe a skvelý tréner Patrick Mouratoglou. Nemecký Eurosport napríklad potvrdil, že sa v roku 2018 vráti Boris Becker a ponúkne divákom svoj uhol pohľadu pri prenose grandslamových turnajov v Nemecku.

Eurosport US Open 2017

​Generálny riaditeľ Eurosportu Peter Hutton uviedol: „US Open bude vždy zvláštnou príležitosťou pozvať celý svet, aby sa pripojil k dvojtýždennému večierku a uzavrel sériu grandslamových turnajov v danom roku. Sme nadšení z toho, že bude predĺžené naše partnerstvo s Americkou tenisovou asociáciou (USTA) až do roku 2022, a že posilníme svoju pozíciu ako stanice, na ktorej budú môcť európski fanúšikovia sledovať každý vzrušujúci okamžik grandslamových turnajov. Dohoda je pokračovaním nášho zámeru sústrediť sa na prémiový obsah a na prenos významných udalostí, na ktorých sa podieľajú špecializované produkcie a talentovaní ľudia z jednotlivých krajín.“

„Eurosport je veľmi vážený vysielací partner, ktorý významne investoval do vysoko kvalitnej produkcie a dokázal, že môže zvýšiť množstvo divákov sledujúcich US Open,“ uviedol Lew Sherr, hlavný riaditeľ pre výnosy z asociácie USTA. „Máme veľkú radosť, že spolu budeme spolupracovať ďalších 5 rokov.“

Okrem vysielacích práv na US Open je v súčasnej dobe Eurosport držiteľom práv na vysielanie turnajov Australian Open a Roland Garros vo viac než 50 krajinách Európy, a tiež môže vysielať Wimbledon v 34 krajinách Európy.

01 - Modified: 2021-09-16 09:38:56 - Feat.: - Title: Discovery Sports podpísala desaťročnú zmluvu na exkluzívne vysielanie Laver Cupu v Európe 02 - Modified: 2021-05-27 15:16:01 - Feat.: - Title: Eurosport rozširuje obsah pokrytia tenisového grandslamu Roland Garros 03 - Modified: 2021-03-16 17:07:59 - Feat.: - Title: Prvý športový kanál v 4K prichádza na Slovensko 04 - Modified: 2021-02-03 13:25:02 - Feat.: - Title: Eurosport prinesie fanúšikom vrcholné zážitky z Australian Open 2021 05 - Modified: 2021-01-20 10:13:46 - Feat.: - Title: Eurosport rozširuje cyklistickú ponuku naprieč Európou
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 09:41