TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: O lockdowne a plných nemocniciach budú diskutovať aj Matovič, Remišová či Pellegrini

26.11.2021, 17:30
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a TA3.

Slovensko je opäť v lockdowne. Vláde sa doterajšími opatreniami nepodarilo zmierniť šírenie vírusu a nemocnice bojujú s nedostatkom lôžok a pľúcnych ventilácií pre covidových pacientov. Zhoršujúca sa pandemická situácia však výrazne nezvýšila motiváciu ľudí dať sa očkovať. Aj o tom, aké sú možnosti ďalšieho sprísňovania alebo uvoľňovania pravidiel a  ako sa bude ich dodržiavanie kontrolovať alebo vynucovať, budú politici diskutovať vo víkendových politických diskusiách. 

Hosťami rozhlasových Sobotných dialógov budú podpredsedníčka strany Za ľudí Viera Leščáková a poslanec Ján Richter (Smer-SD). Hlavnými témami diskusie budú lockdown – jeho nastavenie a dosah, situácia v nemocniciach a záujem o očkovanie. Reláciu moderuje Marta Jančkárová, naživo v sobotu od 12.10 hod. na Rádiu Slovensko.

Hosťami prvej časti nedeľnej relácie V politike televízie TA3 bude minister financií Igor Matovič (OĽaNO). S moderátorom Rastislavom Ilievom bude okrem už spomenutých tém hovoriť aj o prezentovanej daňovej reforme. V druhej časti relácie sa k aktuálnej politickej a spoločenskej situácii budú vyjadrovať lídri mimoparlamentných strán: Irena Bihariová (Progresívne Slovensko), Milan Majerský (KDH) a Andrej Danko (SNS).

Diskusia O 5 minút 12 privíta v štúdiu RTVS predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša a podpredsedu Hlasu-SD Erika Tomáša. Moderátor Marek Makara bude s politikmi diskutovať o nastavených podmienkach lockdownu a núdzového stavu, a tiež o možnosti ďalšieho sprísňovania alebo uvoľňovania pravidiel.

Hosťami Michala Kovačiča v relácii Na telo televízie Markíza budú ministerka investícií a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Témami diskusie budú lockdown a či sa nastavenými pravidlami podarí vláde zmierniť šírenie vírusu, a tiež to, ako motivovať ľudí dať sa očkovať, aby nemocnice nebojovali s nedostatkom voľných lôžok. 

Súčasťou relácie Na telo budú aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS, ktorý dá odpoveď na aktuálne preferencie politických zoskupení.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 15:10