Paulína FialkováYouTube
StoryEditor

Za rozhovor s nešťastnou biatlonistkou si redaktor RTVS zaslúži pochvalu

20.02.2018, 13:38
Autor:
dbsdbs
Paulína Fialková sa po zlej streľbe postarala o diskvalifikáciu zmiešanej štafety na ZOH v Pjongčangu.

Paulíne Fialkovej sa podarilo niečo ťažko uveriteľné. Ako prvá členka zmiešanej štafety Slovenska na ZOH v Pjongčangu sama odstrelila akúkoľvek nádej na akýkoľvek výsledok. Doslova, do písmena a do bodky. 

Prekliata streľba

Na strelnici totiž bola tak mimo, že musela po neviem koľkých netrafených terčoch odkorčuľovať na štyri trestné okruhy. Okrem toho, že sa okamžite zaradila na beznádejne posledné miesto, z ktorého by už nič lepšie neurobila ani Anastasia Kuzminová na dieslovom ratraku, jedno z nich vynechala. Štafetu tak penalizovali a stiahli z pretekov.

Kuzminová a dvaja najlepší chlapi tak ani nemali šancu zasúťažiť si. Pritom pri ideálnom výkone oboch žien mohli odovzdávať štafetu mužom na nádejnej pozícii. A keby oni zastrieľali... ktovie. Už sa to ale nikdy nedozvieme. Paulína skončila v slzách. 

​Rozhovor

Peter Štefanec je redaktor RTVS zodpovedný za získavanie ohlasov priamo v mixzóne po dojazde pretekárov. Za rozhovory s Kuzminovou sa naňho na sociálnych sieťach zniesla vlna kritiky. Kuzminovej tykal, pýtal sa otázky, ktoré ľuďom nevoňali. Za pol minútku s Paulínou Fialkovou si ale zaslúži pochvalu. Naozaj. Vážne. Fakt. 

Jednak je chválitebné, že po takej katastrofe zúfalú hráčku k mikrofónu vôbec dostal. Nestáva sa často, športovci zvesia hlavu a prejdú okolo, či rovno odmietnu. Druhak ju netrápil, nerýpal sa v emóciách, ktoré z mladej Slovenky bolo cítiť a na nej vidieť. Stačila jedna otázka, čo sa stalo na strelnici. Keď ju zodpovedala, pustil ju a netrápil ďalej. 

Opäť sa potvrdilo, že práca reportéra v mixzóne počas priamych prenosov dôležitých pretekov plných emócií patrí k najnevďačnejším. Za spôsob, ako zvládol Peter Štefanec udalosti po predčasnom konci zmiešanej štafety, si zaslúži pochvalu. 

Aj Paulíne Fialkovej patrí palec hore, že sa k situácii dokázala vôbec vyjadriť. Úprimné emócie patria k športu a nie vždy je dôvod na široký úsmev. Vysvetľujte to ale fanúšikom na Facebooku... 

Článok vychádza so súhlasom TakUrčitee.sk

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 16:27