Najznámejšia tvár Novembra 1989 je spoluzakladateľom HZDS. Kňažko Mečiarovi výrazne pomohol svojím vystúpením v STV v marci 1991, keď vedenie VPN obvinil zo snahy cenzurovať Mečiara. Po vzniku HZDS a víťazstve vo voľbách sa Kňažko stal ministrom zahraničia, už čoskoro však prišiel do názorového rozporu s Mečiarom a napokon bol odvolaný z funkcie ministra, odišiel aj z HZDS a založil Demokratickú úniu.HN/Peter Mayer
StoryEditor

Týždeň v médiách: Pohnuté časy

18.03.2018, 09:25
Politikárčenie na OTO sa dalo očakávať.

Bol som ako všetci zvedavý, ako sa aktuálna situácia v spoločnosti prejaví na OTOvi. Predsa len, na pódiu sa striedali tí, ktorých sa pohnuté časy ktoré žijeme najviac týkali. Novinári a herci. Očakával som veľké a hlboké myšlienky a gestá pri ktorých pobežia zimomriavky po tele. Keď bolo po všetkom mal som pocit, že volanie ulice a Facebooku priveľmi vypočuté nebolo.

Videl som na pódiu len pár odznakov #allforjan a do plamennej reči v štýle Zuzany Krónerovej pred týždňom na Českom levovi sa nikto nepustil. Za odvahu asi máme považovať náznaky a narážky na pravdu a upratovanie. Aj preto tak vynikol Milan Kňažko, až on sa do veci poriadne oprel.

Ak by sme mu mali veriť organizátori sa (zrejme) mali snažiť pred priamym prenosom upozorňovať na nevhodnosť politických vystúpení. Mne sa zdá, že keby chceli držať emócie na uzde nedopadlo by to inak.

Nepochopil som iné. Prečo dostalo špeciálnu cenu, ktorú kedysi odovzdával Život a včera Plus 7 dní - Inkognito. Presne tam bol priestor na aspoň symbolické gesto pre Aktuality.sk, ak už nie rovno pre Jána Kuciaka. Proti celonárodnej depresii sa rozhodli zjavne bojovať humorom.

  • Tak Donald Trump získal od Facebooku dáta, ktoré po/zneužil vo svoj prospech
  • Prečo nie som prekvapený?
  • A prečo si niekto môže na Youtube zavesiť video, v ktorom chce aby boli novinári vyhladení a ani jemu ani Youtubu sa nič nestane?
  • Marián Leško kedysi povedal, že čím horšie v krajine, tým lepšie pre satiru a politických komentátorov
  • Zatiaľ vyhráva satira o pár konských dĺžok
  • Komentátori sa totiž príliš nevyznamenávajú

  • Skôr naopak

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 00:53