StoryEditor

Nový film o Queen bude mať premiéru vo Wembley, dejisku Live Aid

11.09.2018, 09:14
Autor:
ČTKČTK
Premiéra snímky bude prístupná verejnosti.

Nový životopisný film Bohemian Rhapsody o britskej rockovej skupine Queen a jej legendárnom spevákovi Freddiem Mercurym bude mať 23. októbra svetovú premiéru v londýnskom komplexe, ktorého súčasťou je štadión Wembley, kde kapela hrala v roku 1985 v rámci obrieho koncertu Live Aid. Jej pravdepodobne najznámejšie živé vystúpenie vtedy na mieste sledovalo 72.000 divákov, napísal časopis The Hollywood Reporter.

Premiéra snímky s americkým hercom Ramim Malek v úlohe Mercuryho v SEE Aréne vo Wembley bude prístupná verejnosti. Výťažok z nej pôjde nadácii Mercury Phoenix Trust, ktorá podporuje iniciatívy na boj s vírusom HIV a chorobou AIDS vo svete. Práve touto chorobou Mercury trpel, a zomrel v roku 1991 vo veku 45 rokov.

Snímka zachytáva život extravagantného, ​​divokého a nespútaného frontmana skupiny Queen od jej založenia až po pamätný koncert Live Aid na podporu boja s hladomorom, ktorý vtedy prepukol v Etiópii. Koncert, ktorý sa konal súbežne na niekoľkých štadiónoch, sledovalo vďaka živému prenosu asi 1,5 miliardy ľudí zo stovky krajín sveta.

Film, nazvaný podľa jednej z najznámejších piesní skupiny, najskôr začal nakrúcať režisér Bryan Singer, producenti ho ale prepustili kvôli početným absenciám a konfliktom s hercami a personálom. Nahradil ho Dexter Fletcher. V Česku bude mať snímka premiéru 1. novembra.

Mercury, vlastným menom Farrokh Bulsara, sa narodil 5. septembra 1946 na ostrove Zanzibar. Detstvo prežil v Indii, v 17 rokoch sa s rodinou presťahoval do Anglicka, kde študoval dizajn na umeleckej škole v Ealingu. Začiatkom 70. rokov vytvoril spolu s gitaristom Brianom Mayom, bubeníkom Rogerom Taylorom a basistom John Deacon rockovú skupinu Queen, čiže kráľovná (a tiež slangovo homosexuál). Od prvého albumu, ktorý skupina vydala v roku 1973, bolo zrejmé, že Mercury je jedným z najinšpiratívnejíche frontmanov. Fanúšikov zahŕňal prívalom živelnej energie a jeho hlasový rozsah presahoval štyri oktávy.

 Okrem toho zložil najväčšie hity skupiny, ku ktorým patrí okrem Bohemian Rhapsody tiež We Are The Champions, Killer Queen či Crazy Little Thing Called Love.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 09:08