StoryEditor

"Prečo ste klamali, že idete do Moskvy?" Kaliňák sa hádal s novinárkou, odvrkol jej, že je trápna

06.12.2018, 15:37
Autor:
klkl
Podpredseda Smeru Robert Kaliňák zvolal tlačovú konferenciu na tému "Bodka za kauzou Vietnamca."

Podpredseda Smeru Robert Kaliňák sa počas tlačovej konferencie, ktorú zvolal na tému "Bodka za kauzou Vietnamca" dostal do konfliktu s redaktorkou Denníka N, Monikou Tódovou. Celý ich spor vyvrcholil tým, že Kaliňák Tódovej odkázal, že si to vydiskutujú na súde.

Konflikt spustila už prvá otázka, ktorú novinárka bývalému ministrovi v súvislosti s kauzou položila.„Prečo ste oklamali Poľsko? Prečo ste povedali, že idete na pracovnú cestu do Moskvy?“ pýtala sa Tódová.

​„Pani redaktorka viete, sú tu mnohí redaktori, s ktorými nesúhlasím, ale považujem ich za novinárov. Vy ste svojim prístupom zhodili celú novinársku obec. Ak chcete niečo hovoriť, tak si zvolajte vlastnú tlačovú konferenciu,“ reagoval podráždene Kaliňák.

Vysvetlenie na súde

Pri opakovanej otázke sa Kaliňák opätovne vyhýbal priamej odpovedi a Tódovej vyčítal, že mu ani neposlala otázky, keď sa chystala písať článok. Tá oponovala, že otázky posielala na ministerstvo vnútra. „Neposlali ste mi žiadne otázky,“ tvrdil stále Kaliňák.

„To uznesenie vás usvedčilo za klamárku, ktorá si vymýšľala veci,“ povedal neskôr Kaliňák, keď sa novinárka Denníka N dopytovala na detaily okolo letu do Moskvy. „Nemá to význam, lebo vy ste nenapraviteľná klamárka. Viete čo? Nájdeme si fantastický čas. Mohli by sme si to povedať pred súdom, dobre?“ dodal Kaliňák s tým, že nikdy nežaloval médiá.

Tódová sa však naďalej dopytovala na otázky v súvislosti s únosom Vietnamca, ktorý mal zo Slovenska odísť vo vládnom špeciáli. „Keď chcete mať svoju tlačovku, tak si ju urobte. Poďte sem, poďte niečo porozprávať,“ vyzýval ju Kaliňák.

Kiska ako daňový podvodník

„Ja to čo rozprávam, si čitatelia môžu prečítať v mojich textoch. Vy ste zvolali tlačovku, ale tlačovka nie je freestyle. Tak odpovedzte na otázku, prečo ste povedali, že idete do Moskvy,“ regovala Tódová.

Na to Kaliňák vytiahol prezidenta Kisku. „Koľkokrát ste sa opýtali niečo pána prezidenta? Koľkokrát ste nabrali odvahu, aby ste na neho vykrikovali počas tlačovky?“ Kaliňák následne Kisku označil za daňového podvodníka.

Tódová sa však neustále vracala k svojej pôvodnej otázke. Na to sa Kaliňák začal obhajovať slobodou slova. „Verím, že nebudete stanovovať to, čo budeme hovoriť na tlačových konferenciách. Môžeme si to vyrozprávať na súde,“ zopakoval bývalý minister.

Na ďalšie Tódovej otázky Kaliňák odpovedal, že je trápna a že sa neospravedlnila ľuďom, ktorých podľa neho krivo obvinila. "Ja rozumiem, že vám je nepríjemné, že ste boli pristihnutá pri obrovskej lži," povedal. 

Kaliňák na záver povedal, že sa s Tódovu nebude súdiť o peniaze, ale že chce, aby súd rozhodol, kto z nich má pravdu.

01 - Modified: 2017-05-17 14:39:30 - Feat.: - Title: Redaktor HN vykoľajil Kaliňáka, keď sa ho spýtal na frakcie v Smere 02 - Modified: 2017-01-16 09:39:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Agent Kňažko, Kaliňákovo univerzum a Trumpove novinárske odpadky 03 - Modified: 2016-08-30 13:36:53 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Kaliňákovo sérum pravdy a metastázy slovenskej online žurnalistiky 04 - Modified: 2016-07-11 11:13:58 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Robert Kaliňák si vydýchol. Buzzwordom uplynulého týždňa bol brexit
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:02